Danske Bank truer storaktionær i H+H med konkurs

Kampen om det fremtidige ejerskab af den dybt forgældede og kriseramte porebetonvirksomhed H+H trækker ud. Det skaber stor irritation i kapitalfonden Nordic Capital, der presser på for en accept fra storaktionær Kresten Andersen Bergsøe.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det samme gør Danske Bank, der har ydet store lån til H+H og angiveligt også til Bergsøe personligt, og derfor nu strammer tommelskruerne ved at true med at kræve lånene indfriet, hvis ikke Bergsøe indordner sig, erfarer dagbladet Børsen.

Banken har nemlig brug for A-aktionærernes accept. Trods et lån på 1 mia. kr. til H+H har banken nemlig ikke pant i ejerfamiliernes aktier. Den ultimative trussel er derfor at kalde lånene. Sker det, går virksomheden i betalingsstandsning. Og så er aktionærernes penge tabt.

»Der bliver spillet højt spil nu om virksomheden. Med en fortsat afvisning af at ville skrive under spiller han (Bergsøe, red.) hasard med virksomhedens overlevelse og de andre aktionærers penge,« siger en kilde tæt på processen.

Derudover presses Bergsøe personligt af Danske Bank, der angiveligt har været med til at finansiere Kresten Andersen Bergsøes store opkøb af B-aktier i H+H for lånte penge sidste år. I den forbindelse har banken ifølge dagbladet Børsens oplysninger bl.a. taget pant i Bergsøes pompøse familieejendom Farumgård i Farum nord for København.