Danske Bank slog Nordea i pensionsafkast

I første halvår gav Danske Banks pensionspuljer baghjul til Nordeas puljer - især på de danske aktier, hvor Danske Banks afkast er mange gange så stort som Nordeas.

Der er markant forskel på afkastet på en pensionspulje i landets to største banker i første halvår. Forskellen er mest markant på puljen med danske aktier, som i Danske Bank gav et afkast på knap 14 procent, mens den tilsvarende pulje i Nordea gav et afkast på 2,5 procent.

Forskellen er mindre mellem de to bankers puljer med internationale aktier. Men også på det område kommer Danske Banks forvaltere ud som vindere med et afkast på 8,2 procent, mens Nordeas folk lavede et afkast på 6 procent.

Danske Bank har opgjort sit afkast på halvårets sidste bankdag i fredags, mens Nordeas afkast er opgjort dagen før.

Også på obligationsbeholdningerne har Danske Bank gjort det bedre end Nordea, og vicedirektør i Danske Capital, Lars Eigen Møller, er også godt tilfreds.

"Generelt synes vi, at vi har fået pæne afkast i perioden," siger han.

Nordeas afkast i halvåret ligger stort set på linje med det såkaldte MSCI-verdensindeks, mens bankens præstation på de danske aktier ligger langt under en investering i de mest omsatte aktier i C20-indekset på Københavns Fondsbørs.

Her har afkastet i første halvår givet et afkast på knap 10 procent siden årsskiftet.

Lars Mathiesen, der er landechef for Nordea Investment Management, erkendte overfor business.dk i går, at udviklingen i første halvår ikke var tilfredsstillende.

Se Danske Banks puljeafkast her