Danske Bank scorer halv milliard på ny skattelov

Danske Bank scorer en halv milliard kroner på den ændrede beskatning af virksomheder, fremgår det af halvårsregnskabet. Banken opjusterer forventningerne til hele årets resultat - men aktien falder på børsen.

Ændringen af selskabsbeskatningen blev gennemført for at ramme kapitalfonde, der købte og pantsatte virksomheder – delvist ved hjælp af gunstig skattelovgivning, men indgrebet har et betydelig positiv effekt på storbanken.

”Den positive effekt af ændret skattelovgivning forventes at reducere årets skat med 0,5 milliarder kroner. Koncernens effektive skatteprocent forventes med de nye skatteregler at falde fra 27 procent til 25 procent,” skriver Danske Bank i halvårsregnskabet.

Den hjælpende hånd fra lovgiverne er medvirkende til, at Danske Bank har hævet forventningerne til årets resultat.

I de første seks måneder af 2007 var overskuddet i Danske Bank på 7,6 milliarder kroner, mens det var 6,9 milliarder kroner i den tilsvarende periode sidste år. Før skat passerede overskuddet 10 milliarder kroner i første halvår.

Aktiemarkedet tager ikke pænt imod regnskabet: Forud for offentliggørelsen var Danske Bank aktien nede med knap to procent - en halv time senere ligger aktien i et minus på omkring tre procent.