Danske Bank overhaler storebror i Tyskland

Den tyske gigant Deutsche Bank rasler ned i værdi, mens Danske Bank nogenlunde holder skindet på næsen. Nu er Danske Bank mere værd målt på børsværdi end storebror syd for grænsen.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov

Giganten i det tyske er blevet mindre end lillebror i nord. Svag europæisk økonomi og skandalesager har gjort, at Deutsche Bank er faldet så meget i værdi, at Danske Bank nu er mere værd end brormand syd for grænsen.

Aktieanalytiker i Carnegie Asbjørn Mørk fremhæver, at Dansk Bank mandag har værdi på lige omkring 183 mia. kr. Det er omkring tre mia. kr. mere end Deutsche Bank.

Den tyske bank har fået halveret aktiekursen siden foråret. Dansk Bank-aktien faldt i efteråret, men den ligger stadig på niveauet fra første halvår.
De to banker står i hver deres markedssituation.

»Deutsche Bank har haft en del juridiske spørgsmål og har været ramt af en dagsorden med retssager. Hertil kommer, at der er udsigt til at Den Europæiske Centralbank vil holde lave renter lang tid fremover,« siger Asbjørn Mørk.

»Modsat er udsigter for den danske økonomi noget bedre. De økonomisk konjunkturer er vendt. Samtidig er det ikke nogen nyhed, at Danmarks Nationalbank kører med lave renter. Det er blevet hverdag herhjemme,« siger Asbjørn Mørk.

Ser man på balancen i de to store banker er forholdet et lidt andet. Danske Banks balance er på 3.400 mia. kr.  Deutsche Banks er næsten tre gange så stor mere præcist på 12.700 mia. kr.