Danske Bank: Opsving giver bedre muligheder på aktiemarkedet

Danske Bank ser gode muligheder på aktiemarkederne i både Europa og USA, i takt med at det globale økonomiske opsving tager fart. Derfor øger banken sin eksponering mod aktier i porteføljerne, så der nu er en aktieovervægt på 10 pct. mod før 5 pct.

ARKIVFOTO 2014 af Danske Bank (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det oplyser chefstrateg Tine Choi Danielsen.

»I forvejen havde vi en overvægt af aktier på 5 pct., og nu har vi skruet yderligere 5 pct. op for at få den mest direkte eksponering til opsvinget«, siger hun.

Chefstrategen peger på, at indsættelsen af Donald Trump som USA's præsident - og dennes første politiske tiltag - i øjeblikket tager meget opmærksomhed på markederne - blandt andet fordi det skaber usikkerhed om, hvordan den økonomiske politik i verdens største økonomi kommer til at se ud fremadrettet.

Men bag usikkerheden gemmer der sig også en ganske god historie om det globale opsving. Og det kan betyde gode takter på aktiemarkedet.

»Vi ser solide økonomiske nøgletal, der understøtter vores forventning om det første synkrone globale økonomiske opsving siden 2009. Samtidig forventer vi, at 2017 vil blive det første hele kalenderår med positiv indtjeningsvækst i virksomhederne siden 2014,« siger Tine Choi Danielsen.

»Vi forventer en indtjeningsvækst i niveauet 8-10 pct. globalt og potentielt endnu højere i USA, hvis Trump kommer igennem med finanspolitiske lempelser. Og når virksomhederne tjener flere penge, giver det grobund for højere aktiekurser,« fortsætter hun.

Hun peger på, at Danske Bank derfor har løftet sine overordnede afkastforventninger til 8-12 pct. for det kommende år fra tidligere 5-10 pct.

RISICI GRUNDET HANDELSKRIG

Hun advarer dog også om visse risici på nogle markeder som følge af Donald Trumps tilsyneladende meget hårde linje over for udenlandske selskaber - og tunge protektionisme i forhold til den amerikanske handelspolitik.

»Vi vurderer, at emerging markets-aktier er mere sårbare over for de politiske risici ved Trump end europæiske aktier. For eksempel kan en amerikansk handelskrig med Kina ramme emerging markets meget negativt,« siger Tine Choi.

»Samtidig vurderer vi, at prisfastsættelsen på europæiske aktier er attraktiv målt i forhold til globale aktier, indtjeningsudsigterne er lyse, og endelig er den fortsat lempelige pengepolitik fra Den Europæiske Centralbank understøttende,« fortsætter hun.

Usikkerhed eller ej - også i forhold til Donald Trumps politiske linje i USA - er det globale opsving dog så stærkt, at det er værd at købe flere aktier, lyder den overordnede vurdering.