Danske Bank: Kursfald i Asien vil sende aktierne ned

Der venter de danske aktier endnu en hård dag efter massive kursfald på børserne i Asien. Danske Bank spår fald omkring 1,5 pct.

De danske aktier ventes at falde torsdag, efter at uroen på de finansielle markeder for alvor har spredt sig til Asien. Natten til torsdag var der massive kursfald på de asiatiske aktiemarkeder, hvor børsen i I Sydkoreas hovedstad, Seoul, førte an med et kursfald på hele 6,5 pct.

I Japan blev det toneangivende Nikkei-indeks torsdag morgen handlet lidt over 2 pct. lavere, men i løbet af natten havde de japanske aktier været nede med 3,7 pct.

"De danske aktier står til at få en hård dag, men ikke lige så hård som onsdag. Kurfald på omkring 1,5 pct. vil nok være realistisk," siger chef for sales trading i Danske Markets, Mads Zink, til RB-Børsen.

Hos Nordea påpeger chefrådgiver Bjarke Østergaard, at nattens kursfald var ret kraftige.

"Kursfaldende i Asien var forholdsvis kraftige. Vi er 2 pct. nede i Japan og vi er 3,7 pct. nede i Hong Kong. Mere eksotiske lande som Filippinerne har haft kursfald på over 6 pct., mens Argentina faldt med 5 pct.," siger chefrådgiveren til RB-Børsen.

De massive kursfald skyldes nervøsitet over de usikre amerikanske kreditmarked, men flere iagttagere påpeger, at reaktionen er overdrevet.

"Alle går i panik, men der er ingen grund til at gå i panik. Vi ved ikke, hvornår det her ender, men likviditeten begynder at tørre ud," konstaterer Patrick Chang fra CIMB-Principal Asset Management i Kuala Lumpur over for nyhedsbureauet Bloomberg.
(RB-Børsen)