Danske Bank, JP Morgan og Morgan Stanley skal børsnotere Nykredit

Danske Bank og de to amerikanske storbanker JP Morgan og Morgan Stanley skal stå i spidsen for børsnoteringen af Nykredit. Dermed ser Nordea ud til at misse den første store danske børsnotering i flere år.

Foto: Torben Christensen.
Læs mere
Fold sammen

Danske Bank, JP Morgan og Morgan Stanley er valgt til at stå i spidsen for børsnoteringen af Nykredit. Dermed er Nordea valgt for første gang i flere år valgt fra til en stor dansk børsnotering.

»Forenet Kredit og Nykredit-koncernen har valgt Danske Bank, J.P. Morgan og Morgan Stanley som Joint Global Coordinators. Det sker som et naturligt skridt i det børsforberedende arbejde. Forenet Kredit og Nykredit-koncernen har ikke yderligere kommentarer,« skriver Nykredits pressechef Jens Theil i en mail til Berlingske.

De tre banker er valgt til rollen som Joint Global Coordinators, som er den klart vigtigste rolle en investeringsbank kan få i en børsnotering. Det er de banker, som kommer til at skrive prospektet og stå for hovedarbejdet med at få sendt Nykredit på børsen.

»Vi er utrolig glade for, at vi er blevet valgt, som den nordiske bank, der skal hjælpe Nykredit i denne sag. Vi ser frem til et godt samarbejde med både Nykredit og de øvrige banker i konsortiet,« siger Christian Holten Lindholm, Co-Head of Corporate Finance hos Danske Bank, i en skriftlig kommentar.

Valget af Danske Bank betyder samtidig, at Nordea for første gang i mange år ikke har fået en central rolle i en stor dansk børsnotering. Den nordiske bank har vundet alle de største noteringer herhjemme og har blandt andet stået bag børsnoteringer af DONG, Nets, Pandora og ISS.

Men Danske Bank har de senere år satset kraftigt på at blive en vigtig aktør på det prestigefyldte område. Flere centrale medarbejdere er hentet i andre banker. Og til det sidste var det stor spænding om, hvem af de to nordiske banker, som ville blive valgt.

Både store danske og internationale banker har i de seneste uger gjort sig lækre over for Nykredits bestyrelse for at sikre sig en rolle i den lukrative og prestigefyldte milliardnotering af det danske kreditinstitut. De enkelte investeringsbanker har præsenteret sig selv på Nykredits hovedkontor på Kalvebod Brygge i København. Her har Nykredit, ejerne bag selskabet og deres rådgivere fra britiske Rothschild skullet vurdere, hvem der bedst ville kunne føre den danske finanskoncern på børsen.

Og det bliver en af de største danske noteringer. Nykredit står som tidligere omtalt i Berlingske til at få en markedsværdi på op mod 80 mia. kr., og op til 20 pct. af aktierne vil blive udbudt ved noteringen. Dermed er det den største notering, siden energikoncernen DONG sidste år blev noteret til 110 mia. kr.

Det endelige samlede konsortium vil senere få tilført endnu flere banker. Typisk vil 10-12 banker blive valgt. Resten skal blandt andet være med til at skrive analyser og sælge aktier.

Planerne om en børsnotering kom første gang frem i februar 2016, hvor selskabet fremlagde tankerne. Dengang var argumentet, at en børsnotering var nødvendig for at leve op til nye internationale kapitalkrav. Senere er argumentet  blevet ændret til, at koncernen have mulighed for hurtigt adgang til kapital i forbindelse med eventuelle kriser.

Finanskoncernen fremlagde i sidste måned det bedste halvårsresultat nogensinde. Kerneforretningen voksede med 19 pct., og koncernen hævede forventning til hele året.

Forenet Kredit, der tidligere hed Foreningen Nykredit, er største aktionær i Nykredit med 89,8 pct. af aktierne. Foreningen skal være majoritetsaktionær efter børsnoteringen.