Danske Bank i førertrøjen på børsen

Danske Bank tog onsdag morgen førertrøjen, og banken var største drivkraft bag C20-indeksets fremgang på 0,6 pct. til 495,22. DSV oplevede også solid fremgang.

Det var ellers mere moderate udsving, der prægede udviklingen både på den hjemlige børs og på de tre store europæiske fondsbørser.

Efter tirsdagens massive kursshop hos Novozymes åbnede enzymproducenten onsdag morgen med marginal fremgang.

Storbanken Danske Bank steg solide 2,4 pct. til 236,8, efter at Goldman Sachs havde opløftende nyt til storbankens hårdt prøvede aktionærer. Danske Bank er en overbevisende god købsmulighed på det danske aktiemarked, vurderer det amerikanske finanshus. Goldman Sachs har tilføjet Danske Bank-aktien til investeringsbankens såkaldte "conviction buy list", som er en liste over de mest overbevisende købsmuligheder.

Vejtransport-aktien DSV var med til at understøtte fremgangen i C20-indekset. DSV åbnede 2,9 pct. højere i kurs 115,5.

Novozymes, som tirsdag steg massive 5,3 pct., åbnede 0,2 pct. højere i kurs 680. Dermed ser enzymproducentens aktie ud til at holde en pause efter de seneste dages rekorder. Novozymes-aktien er steget 4 dage i træk og samlet med 11,3 pct., konstaterer Nordea i en kommentar.

"Det er den aktuelle fokus på bioethanol og udsigterne til, at de danske olieselskaber fra 2008 vil tilsætte bioethanol til benzin og diesel, som driver aktien. Vi maner til en vis grad af forsigtighed med aktien, da potentialet fra bioethanol kortsigtet synes lidt overvurderet," skriver Nordea i en markedskommentar.

A.P. Møller - Mærsk steg 0,4 pct. til kurs 67.800. I Asien var rederiaktierne i fokus, idet Neptune Orient Lines og China Shipping Container Lines begge har ramt rekordniveauer. Aktierne i de to containerrederier er blevet sendt opad på udsigter om bedre containerfragtrater.

Kriseramte Lundbeck gør sig klar til opkøb. Der skal findes nogle nye indtjeningskilder, som kan tage over i 2012, for lige nu mangler der kandidater i Lundbecks egen skuffe med udviklingsprojekter, skriver Jyllands-Posten. Lundbeck åbnede 0,2 pct. lavere i kurs 139,5.
(RB-Børsen)