Danske Bank: Finansaktier kan komme i fokus ved Trump-udsving

Foto: JIM WATSON.
Læs mere
Fold sammen

Specielt mulighederne inden for europæiske finansaktier bør tiltrække sig investorernes opmærksomhed, hvis de ikke allerede har fået porteføljen justeret i forhold til de aktuelle vilkår, der synes at byde på lavere politiske risici og attraktivt værdisatte aktier.

Det mener seniorstrateg Lars Skovgaard Andersen i Danske Bank i et notet, der tager afsæt i den ventede afstemning i USA om en sundhedsreform, der skal afvikle den eksisterende Obamacare. Hans synspunkt er, at afstemningen måske ikke er så vigtig endda, selv om Det Hvide Hus givet vil omtale det som "katastrofalt", hvis forslaget ikke kommer gennem Repræsentanternes Hus.

- Vi kan kun gætte på, hvordan de finansielle markeder vil reagere, men et godt bud er, at der kommer øgede udsving i amerikanske aktier, at renter vil falde, fordi investorer vil søge mod sikker havn, hvilket i teorien burde fører til en svækket dollar, skriver Lars Skovgaard Andersen.

- Zoomer vi lidt ud, så vil selv et sådan scenario ikke for alvor få has på det synkrone globale økonomiske opsving vi er i, og derfor anbefaler vi at holde sig til sig langsigtede strategi, uddyber han.

Øgede udsving i Europa vil derfor være en god anledning til justering af porteføljen, mener strategen.

Lars Skovgaard Andersen påpeger i øvrigt, at selv om reformen skulle blive vedtaget ved fredagens afstemning i Repræsentanternes Hus, så er der ingen sikkerhed for, at forslaget kommer gennem Kongressens andet kammer, Senatet. Derfor er der ingen grund til at knytte så stor betydning til afstemningen, mener han.

- Årsagen til, at de finansielle markeder reagere på udfaldet er da også rettet mod et meget større perspektiv, nemlig opbakningen til Trump administrationen og dens muligheder for at få gennemført sin politik. Vigende folkelig opbakning til Trump er blandt årsager til fodstræbende opbakning, og med midtherm election om kun to år er politikerne meget opmærksomme på at sende de rigtige signaler til deres vælgere, bemærker han.