Danske Bank: Den negative aktietendens vil fortsætte herhjemme

De sidste par dage har været hårde for investorer i danske aktier, hvor flere danske selskaber har oplevet modvind. Og den negative stemning vil fortsætte, vurderer Lars Skovgaard Andersen, der er senior investeringsstrateg i Danske Bank.

Arkivfoto. De sidste par dage har været hårde for investorer i danske aktier, hvor flere danske selskaber har oplevet modvind. Og den negative stemning vil fortsætte, vurderer Lars Skovgaard Andersen, der er senior investeringsstrateg i Danske Bank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han peger på tre faktorer, der kan medføre en fortsat nedadgående tendens, når de gælder de danske aktier.

Først og fremmest påpeger investeringsstrategen, at de danske selskabers status har lidt et knæk, eftersom den seneste tids skuffende regnskaber og problemer på selskabernes respektive markeder har givet store ridser i lakken.

- Novo Nordisk og Mærsk har været blandt de helt store flagskibe udadtil, og når de skuffer, så mister det danske aktiemarked altså som helhed noget appel. Danske selskabers heltestatus i udlandet er svundet ind, siger Lars Skovgaard Andersen.

Han fremhæver også, at de globale fundmanagere ligger overvægtet i danske aktier, men at denne overvægtning nedbringes i øjeblikket og rammer det danske aktieindeks. Og den nedbringelse kan fortsætte lidt endnu, mener Lars Skovgaard Andersen.

INVESTORERNE FORETRÆKKER CYKLISKE AKTIER

Han peger desuden på en trend, hvor investorer siden i sommer har købt op i mere cykliske selskaber frem for defensive selskaber, fordi data fra USA og Kina har vist fremgang i økonomien.

En trend, der tilsyneladende heller ikke vil gavne de danske aktier fremover, da det danske aktieindeks er et defensivt tungt indeks.

- Når danske aktier skuffer, kan det således være yderligere et argument for internationale investorer til at nedbringe overvægten i danske aktier, siger investeringsstrategen og fortsætter:

- Det er blandt andet det, der har ramt de danske aktier hidtil, og det vil sandsynligvis ramme de danske aktier en tid fremover, konstaterer han og afslutter:

- Vi mener, at man stadig skal have danske aktier - og det vil være naturligt med en overvægt, alene fordi det er ens hjemmemarked.