Danske bank-aktier fik smæk af rentesænkning

Bankernes aktiekurs vendte næsen sydpå, efter Nationalbanken sænkede renten for fjerde gang på under en måned.

Bankernes aktiekurs vendte næsen sydpå, efter Nationalbanken sænkede renten for fjerde gang på under en måned. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann

Nationalbankens beslutning om at sætte renten endnu 0,25 pct.point ned bliver dyr for de danske banker, og det kunne aflæses med det samme på aktiekurserne torsdag eftermiddag.

 

De største hjemlige pengeinstitutter med Danske Bank i spidsen røg nemlig i kursbak, da Nationalbanken for fjerde gang på 18 dage sænkede renten på indskudsbeviser, så den nu er på minus 0,75 pct.

Kl. 16 offentliggjorde Nationalbanken sin beslutning, og i løbet af den sidste handelstime blev det dyrt for især Danske Banks aktionærer. Bankens aktiekurs faldt godt 2 pct.point fra 177 kr. til 173,5 kr., inden den rettede sig en anelse til en slutkurs på 174,10 kr.

Rentesænkningen står da også til at koste banken 450 mio. kr. på årsbasis. Det beregner analytiker Andreas Håkansson fra Exane BNP Paribas ud fra Danske Banks ledelses kommentarer i forbindelse med årsregnskabet tirsdag, skriver nyhedsbureauet Direkt.Jyske Banks aktie faldt fra 305 kr. til 303 kr., eller 0,7 pct., mens Nordea og Sydbank fik hakket mindre beløb af kursen.