Danske Bank-aktien i svingninger efter Mærsk-melding

Danske Banks aktie falder efter nyheden om, at A.P. Møller-Mærsk har besluttet at sælge samtlige aktier i banken, hvilket svarer til en ejerandel på 20,05 pct., og udlodde provenuet til aktionærerne i selskabet, som ekstraordinært udbytte.

Danske Banks aktie falder efter nyheden om, at A.P. Møller-Mærsk har besluttet at sælge samtlige aktier i banken, hvilket svarer til en ejerandel på 20,05 pct., og udlodde provenuet til aktionærerne i selskabet, som ekstraordinært udbytte. ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I de første handler faldt Danske Bank-aktien til 172,9 kr., men efter ti minutters handel har den rettet sig til 176 kr. - et fald på 0,5 pct. i forhold til tirsdagens slutkurs.

Aktionærerne i Mærsk kan få aktierne udloddet i forhold til deres forholdsmæssige (pro rata, red.) ejerskab, men A.P.Møller-Mærsk Holding giver tilsagn om køb af størstedelen af aktieposten

- Vi har længe mødt et ønske fra aktionærer om, at virksomheden sælger sine aktier i Danske Bank. Med A.P. Møller Holdings hensigt om at tilkøbe aktier, kan dette gennemføres, mens det langsigtede, danske ejerskab af Danske Bank bevares, og A.P. Møller - Mærsk kan fokusere kræfterne yderligere inden for vores kerneområder, udtaler Mærsks bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen og tilføjer:

- A.P. Møller - Mærsk har været storaktionær i Danske Bank siden 1928. Det har været en god investering, og det kommer vores aktionærer til gode i form af det ekstraordinære udbytte, som bestyrelsen foreslår. Vi tilbyder desuden alle vores aktionærer, på lige fod, at overtage de aktier i Danske Bank, som de hidtil har ejet indirekte.

A.P. Møller Holding, som ejer 41,71 pct. af den udstedte aktiekapital og 51,23 pct. af stemmerettighederne i børsnoterede A.P.Møller-Mærsk (ekskl. egne aktier) har givet et bindende tilsagn om at købe 15,0 pct. af Danske Banks totale aktiekapital. Dertil er der tilkendegivet et ønske om at købe yderligere op til 2,02 pct. af Danske Bank A/S' totale aktiekapital.

Det hele dog betinget af godkendelse af såvel det danske som visse udenlandske finanstilsyn.

- Med køb af Danske Bank-aktierne, fastholder vi de historiske bånd, der har eksisteret siden slutningen af 1920'erne. A.P. Møller Fonden ønsker over tid at eje 20 pct. af Danske Bank. Derved cementerer vi den langsigtede, danske forankring af Danske Bank samt vor opbakning til den positive udvikling hos såvel A.P. Møller - Mærsk som Danske Bank - også fremover, siger Ane Uggla, formand for A.P. Møller Holding og Almenfonden (A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal).