Danske aktionærer fylder fortsat mindre i Vestas

Også uden for topledelses-gangen bliver Vestas mindre og mindre dansk.

Foto: Henning Bagger. Omkring 10.000 danske aktionærer har forladt selskabet på bare otte måneder. Onsdag forlod Ditlev Engel chefkontoret.
Læs mere
Fold sammen

Andelen af Vestas-aktier, der er på danske hænder, faldt i løbet af andet kvartal. Det oplyser Vestas samtidig med, at selskabet i onsdagens halvårsregnskab sagde farvel til den danske topchef Ditlev Engel for at erstatte ham med en svensk afløser, nemlig Anders Runevad.

Ved udgangen af første halvår ejede de danske aktionærer i alt 59 pct. af Vestas mod 62 pct. tre måneder før og 65 pct. ved nytår, viser tal fra Vestas.

Også antallet af danske Vestas-ejere er faldende. Fra 177.200 navnenoterede danske aktionærer ved nytår er Vestas nu nede på 167.600.

Vestas-aktien var i støt fremgang under kvartalet og steg fra 46,50 kr. ved starten af april til 81,40 kr., da juni blev til juli. Siden er den fortsat frem, og med en fremgang på over 6 pct. onsdag ligger den i kurs 110.

Vestas har én storaktionær, Marathon Asset Management, der har hovedkvarter i USA, og i april oplyste, at den ejede 5,22 pct. af vindmølleselskabet.