Danske aktier ventes at åbne i minus

Danske aktier vil formentlig følge Europa og USA og åbne i minus. Men aktiehandlere vurderer, at de danske aktier hurtigt vil kunne genoptage kursstigningerne.

Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix. Danske aktier ventes at åbne i minus i dag, men nedturen ventes at blive kortvarig.
Læs mere
Fold sammen
Europæiske aktier ventes at falde godt 1 procent fra åbningen torsdag. Det er i hvert fald indikationen fra handlen med Dow Jones Stoxx 50 futureskontrakter, der går i gang godt tre kvarter før det danske marked åbner kl. 9.

Faldet skyldes formentlig at USA og særligt de asiatiske markeder, der i aftes og i nat faldt kraftigt. Det amerikanske Standard & Poor's 500-indeks faldt onsdag aften 3 procent, mens det ledende Nikkei 225 indeks i Japan faldt ikke mindre end 3,93 procent. Faldene skyldes blandt andet overraskende dårlige tal for udviklingen i den amerikanske beskæftigelse.

Onsdag faldt det ledende danske C20-indeks for første gang i 2009. Efter i de første dage af året at være steget med godt 13 procent, faldt indekset i går 3,3 procent tilbage.

Hurtigt tilbage til kursstigninger
"Vi skal nok have en negativ dag eller to, hvor nogle investorer tager lidt profit hjem. Men det er formentlig ikke et trendskifte, og grundlæggende ser det ud til at kursstigningerne kan fortsætte," lyder vurderingen fra aktiehandler Nikolaj Kosakewitch fra investeringsbanken SEB Enskilda.

Han baserer sit optimistiske syn på, at der fortsat ser ud til at være friske penge på vej ind på det danske aktiemarked. Både kortsigtede og langsigtede investorer fra Danmark og udlandet har de seneste dage fået fornyet appetit på danske aktier, efter de markante dyk for næsten alle aktier i 2008.

Torsdag vil der formentlig være særligt fokus på en række af de mindre og mellemstore banker, fordi de politiske drøftelser om en ny redningspakke for banksektoren går i gang.