Danske aktier ventes at åbne i hopla

De ledende danske aktier i C20-indekset ventes at åbne med et plus på godt et par procent i dag, torsdag, fordi investorerne tror på at de mange regeringsindgreb for at stoppe den økonomiske krise vil virke.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Det danske aktiemarked ventes at åbne kl. 9 torsdag med et plus på godt et par procent. Det vurderer aktiehandlere over for Business.dk.

Det stemmer godt overens med futures-kontrakterne for 50 af Europas største børsnoterede virksomheder, der kl. 8.30 handlede til et plus på 2,5 procent.

Optimismen kommer efter de ledende amerikanske aktieindekser i aftes steg mellem 3,5 procent og 4,6 procent, og de asiatiske markeder lukkede i positivt territorium, i forhåbning om at de mange hjælpepakker for at forhindre en langvarig og dyb global recession vil virke.

Bredt funderet optur
Aktiehandlere vurderer, at morgenens optimisme vil blive bredt funderet. Blandt de danske aktier der ventes at åbne med pæne stigninger er NKT, rederierne Norden og A.P. Møller-Mærsk, samt forsikrings- og bankaktierne.

Carlsberg ventes også at få en positiv åbning, efter koncernchef Jørgen Buhl Rasmussen i et interview med Jyllands-Posten afviste, at bryggerigruppen var mærket af finanskrisen eller var nervøs for udviklingen på det vigtige russiske marked.