Danske aktier under pres før regnskabssæson

De store danske aktier kan komme under pres i den forestående regnskabssæson. Efter stigninger i starten af året er aktierne igen dyrt prissatte, og det betyder, at selskaberne med deres regnskaber »skal levere varen«, samtidig med at de økonomiske nøgletal peger på svagere udvikling i de vigtigste vækstmarkeder.

Foto: Jens Nørgaard Larsen

Det skriver Finans, efter C25-inedkset er steget med 17 pct. siden nytår.

»Hvis man skuffer, er der plads til, at der kan uddeles bøllebank til specielt de danske selskaber, der er steget rigtig meget«, lyder det fra aktieanalysechef i Sydbank, Jacob Pedersen, over for Finans.

Især A.P. Møller-Mærsk, som er steget med 25 pct. i år, mens den globale vækst er bremset op, og Novo Nordisk skal levere positive udsigter.

»Det skal være vækstudsigterne, der skal bære den hjem for selskaberne denne gang. De skal helst kunne udtale sig tilstrækkelig positivt om dem« vurderer Ib Fredslund Madsen, chefstrateg i Jyske Bank.

På baggrund af stigningerne gennem 2019 er de danske aktier igen i den dyre ende i Europa. Aktierne i C25 handles til en kurs der er 19,2 gange højere end indtjeningen, mens tallet generelt for europæiske aktier er på 13,6 og historisk omkring 15, skriver Finans.

Ifølge Sydbank har investorer på et års sigt tabt penge, når de historisk har købt danske aktier til mere end 19 gange indtjeningen.

/ritzau/FINANS