Danske aktier ude i ny nedtur

En ny nedtur for de danske og britiske aktier tager fart mandag eftermiddag. Mandagen kan godt ende med det samme dyk på 3,5 pct. som i fredags, fremhæver seniorstrateg i Nordea Tine Choi.

Foto: Jens Nørgaard Larsen

De danske og britiske aktier er ude i en ny nedtur efter fredagens afstemning. Foreløbig er aktierne faldet med omkring 2,5 pct. siden morgenstunden. Det er nogenlunde det samme for de danske og engelske aktier.

Og de store danske aktier er bestemt ikke fået fri. AP Møller er mandag lidt over middag nede med lidt over seks pct. siden morgenstunden, men Danske Bank er nede med 3,74 pct. Jyske Bank har fået lidt flere klø og har foreløbig  mistet 4,8 pct.

Novo har som den eneste danske aktie i C20 foreløbig holdt skindet på næsten med et lille plus.

Seniorstrateg i Nordea, Tine Choi, fremhæver, at aktierne startede dagen med et dyk på omkring en pct. herefter faldt de til ro, men en ny nedtur startede sidst på formiddagen, og siden er det kun gået en vej.

»Vi har ikke set det voldsomme dyk, vi fik i fredags, men dagen kan godt ende med at få det samme fald som i fredags. Dagen er lang endnu,« siger Tine Choi.

Hun fremhæver, at fredagens afstemning gav et dyk på ni pct., men det rettede sig og aktierne sluttede med et minus på 3,5 pct. I Storbritannien, men kun i mindre omfang herhjemme, er det først og fremmest bankaktierne, som har det svært. Aktierne for de store engelske banker Royal Bank of Scotland og Barclays har hver især fået et gok i nøden på op over 15 pct. lidt over middag mandag.

Tine Choi fremhæver, at bankerne er ramt på to fronter. Dels på grund af de generelt faldende aktiekurser. Herudover betyder resultatet af fredagens afstemning, at markederne regner med, at pengepolitikken på den en eller anden måde bliver lempet.

Det vil betyde en lavere rente, og det rammer bankernes indtjening. For de engelske banker kommer der yderligere det problem, at der er usikkerhed om London kan bevare positionen som Eurpoas finanscentrum.

Tine Choi påpeger, at når de danske banker ikke bliver værst ramt i nedturen, skyldes det i høj grad, at de har et godt omdømme.

Fredag faldt de europæiske bankaktier med 18 pct.