Danske aktier trukket med ned af udlandet

Novo Nordisk ligger over middag med et pænt plus, hvilket er hovedårsagen til, at C20-indekset kun har tabt på 0,3 procent. A.P. Møller - Mærsk har tabt sin tidligere kursfremgang.

Ved 12.30-tiden vendte stemningen i Europa, og de store indeks blev trykket ned i rødt territorium.

Novo Nordisk, som på fredag aflægger halvårsregnskab, steg 1,4 pct. til kurs 570. Jyske Bank venter, at insulinproducenten på fredag er klar med et godt regnskab samt en opjustering af helårsprognoserne. Banken fastholder sin "akkumuler"-anbefaling af aktien.

FLSmidth-aktien oplevede kun marginal fremgang og lå 0,2 pct. højere i kurs 475,5. FLSmidth fik sent fredag accept af aktionærerne i Groupe Laperriere & Verreault (GL&V) til delvist at overtage den canadiske virksomhed. Opkøbet på 4,8 mia. kr. skal understøtte datterselskabet FFE Minerals. Godkendelsen betyder, at den danske virksomhed kan overtage canadierne i løbet af efteråret. Og det er godt nyt, mener Sydbank.

- Vi venter, at selskabet opjusterer forventningerne til 2007. FLSmidth opnår betydelige synergieffekter specielt inden for salgsområdet ved dette køb. FLSmidth vil i fremtiden være mere bredt funderet på mineralområdet, siger FLSmidth-analytiker i Sydbank, Holger Smitt, til RB-Børsen.

De hårdt prøvede Danisco-aktionærer må igen lægge ryg til kursfald og Danisco-aktien tabte 1,1 pct. til kurs 403. Berlingske Tidende satte mandag morgen fokus på Danisco, som skal skabe merværdi til aktionærerne. På næste måneds generalforsamling bliver Danisco-ledelsen tvunget til at tage stilling til et konkret forslag om opsplitning af virksomheden - efter den opsplitningsmodel, som Novo Nordisk benyttede med Novozymes.

A.P. Møller - Mærsk tabte 0,7 pct. til kurs 70.400, efter at rederiets B-aktie åbnede i omegnen af kurs 72.000. Aktien blev ramt af den sure stemning på de europæiske markeder.

Usikkerheden meldte sig hos investorerne i Dantruck-Heden, som faldt 4,2 pct. til 46. Selskabet skiller sig af med dets administrerende direktør Lars Henriksen. Ny direktør bliver Niels Henrik Lauritzen, der kommer fra en stilling som administrerende direktør for Linak Danmark.

Neurosearch lå uændret i kurs 275. Neurosearch-partneren Abbott har indledt fase I-forsøg af lægemiddelkandidaten ABT-560. Og det vækker glæde hos danske Neurosearch.

- Der er på lang sigt et meget stort potentiale i ABT-560, og de royalties vi får for det fremtidige salg, betyder meget for en virksomhed som Neurosearch, siger vicedirektør og investorrelationschef, Hanne Leth Hillman, til RB-Børsen.

RB-Børsen