Danske aktier indtager både top- og bundplacering i Europa

Det er ikke kun i Danmark, at Vestas og Pandora løber med overskrifterne. De to selskaber indtager også top- og bundpladserne i det paneuropæiske Stoxx 600-indeks.

Det er ikke kun i Danmark, at Vestas og Pandora løber med overskrifterne. De to selskaber indtager også top- og bundpladserne i det paneuropæiske Stoxx 600-indeks. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vestas leverede inden børsåbning et overraskende positivt regnskab, der overgik forventningerne på flere vigtige parametre. Samtidig var forventningsudmeldingerne for 2016 med til at fremkalde jubel blandt investorerne, der siden har sendt aktien op med 7,4 pct. til 409,60 kr. på børsen i København.

Det er nok til, at den Struer-baserede vindmølleproducent indtager førstepladsen i Stoxx 600-indekset efterfulgt af svenske Handelsbanken, der også kom med regnskab fra morgenstunden.

Knap så positivt står det til for C20-kollegaen Pandora, der ligger på sidstepladsen i Stoxx 600 med et foreløbigt dagsfald på 7,2 pct. til 764,50 kr. Faldet er udløst af morgenens årsregnskab, der bød på fortsat høje vækstrater, men også skuffende meldinger om forventningerne til fremtiden.

Pandora venter i 2016 en omsætning på over 19 mia. kr. og en driftsmargin på EBITDA-niveau på over 37 pct.

Mens forventningerne ser ud til at skuffe investorerne, er Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank, mere optimistisk, og han vurderer, at Pandoras forventningsudmeldinger er lige lovligt konservative.

- Kigger man tilbage på, hvordan de guidede for 2015, hvor de forventede en omsætning på 14 mia. kr., der så lander på 16,7 mia. kr., så er der gode muligheder for, som jeg ser det, at de kommer til at overgå de forventninger, der er i markedet, siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.