Danske aktier har potentiale til stigninger i 2017

Sydbank ser positivt på danske aktier, som den venter vil kunne levere et bedre afkast i 2017, end de brede globale aktieindeks. Det skriver banken i publikationen Aktiestrategi.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Værdiansættelsen på det danske aktiemarked ser mere attraktiv ud end længe, og kursfaldene i udvalgte fondskoder i 2016 har skabt en bedre overensstemmelse mellem investorernes forventninger og fremtidigt indtjeningspotentiale,« skriver bankens aktiestrateg Jacob Pedersen.

Billedet er dog ikke entydigt, men han venter, at flere af de indekstunge selskaber vil klare sig fint kursmæssigt i 2017.

»Mange af de danske selskaber fremstår fortsat som "bedst i klassen" med gode muligheder for at levere bedre indtjeningsvækst end konkurrenterne,« konstaterer han.

Sydbank venter, at C25-indekset, der ligger omkring 1000 for nuværende på 6-12 måneders sigt kan stige til 1075, men udelukker ikke et fald ned mod 975 i samme periode.

Banken har fire favoritaktier i indekset ved indgangen til 2017, og det er Vestas, Pandora, Lundbeck og Genmab.

I bankens analyseunivers er der desuden købsanbefalinger på Danske Bank, Jyske Bank, Carlsberg, GN, Novo og Topdanmark

TYSKE AKTIER ATTRAKTIVT PRISFASTSAT

Europæiske aktier har generelt også et fint potentiale, hvis risiciene reduceres, konstaterer Jacob Pedersen.

»De europæiske aktier slutter året af med stigninger, men de forhindrer ikke flere europæiske indeks i at ligge væsentligt lavere nu end ved indgangen til året. Brexit har naturligvis nogen betydning i den forbindelse, men også frygt for dårlige lån og store fremtidige tab i særligt de italienske banker koster på investorernes tillid,« konstaterer han.

Jacob Pedersen erkender, at de europæiske aktier ikke syner billige i historisk perspektiv.

»Værdiansættelsen dækker dog over store forskelle, og for at vores forventninger om et hæderligt afkast blandt europæiske aktier holder vand bør investorerne købe godt ind af tyske aktier, som vi betragter som attraktivt prisfastsat,« vurderer han.

Det bør ske på bekostning af blandt andet britiske aktier, som kan få det svært i takt med, at brexit rykker nærmere.

Jacob Pedersen er også nervøs for den politiske usikkerhed, der er i Europa.

Han påpeger en meget høj politisk risiko forud for parlamentsvalg i Frankrig og Tyskland, hvor et regeringsskifte med EU-skeptiske vindere utvivlsomt vil afspore de europæiske aktiers fremdrift ? selv om dollarstyrkelsen giver ekstra medvind til de europæisk selskaber i forhold til deres amerikanske konkurrenter.