Danske aktier går på påskeferie med røde tal

Det danske eliteindeks, C25, ramte sin højeste kurs i en måned tirsdag, men kan ikke holde tempoet onsdag. Der er igen røde tal over hele linjen i Europa og i USA.

Danske investorer kan gå på påskeferie onsdag. I USA holder børsen dog åbent skærtorsdag. Dette billede er fra en tidligere lejlighed med fysisk tilstedeværelse.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Lucas Jackson/Reuters/Ritzau Scanpix

Efter nogle positive dage på aktiemarkedet, er forsigtigheden blandt investorerne onsdag vendt tilbage.

Det danske eliteindeks, C25, er åbnet med et fald på 0,4 pct., hvilket markerer den første dag i negativt territorium siden torsdag.

Tirsdag klatrede C25 1,5 pct., og lukkede i den højeste kurs siden 6. marts efter en global aktieoptur, der har varet siden slutningen af marts. Optimismen opstod som følge af håbet om, at smittekurven i coronavirussen er ved at være knækket i Europa og tættere på at komme under kontrol i USA.

Læs: Danske aktier blandt de bedste i verden: »Vi er som skræddersyet til den her krise«

Data fra Storbritannien og New York har dog vist, at begge lande tirsdag oplevede det højeste daglige dødstal under coronaudbruddet, hvilket har været med til at lægge en dæmper på aktiemarkedet.

»På trods af dødstallet tirsdag, er antallet af nye smittede aftaget begge steder og i resten af verden. Det faktum, at vi måske er ved at se en top, indikerer, at det værste sandsynligvis er bag os, men det betyder ikke nødvendigvis, at nedlukningerne skal løftes for hurtigt,« skriver Ipek Ozkardeskaya, markedsstrateg hos Swissquote, i en kommentar.

»Så længe risikoen hænger over os, kan verden være lukket et par måneder endnu. I forlængelse af dette, vil vi formentligt se energi- og transportaktier klare sig dårligere end resten af markedet i en længere periode,« tilføjer hun.

Siden coronakrisen brød ud i Europa i februar er danske transportaktier som Mærsk og DSV faldet henholdsvis 22 pct. og 20 pct.

I resten af Europa var der også røde tal onsdag morgen. Det tyske DAX 30-indeks er faldet 0,6 pct., mens det britiske FTSE 100-indeks dykkede 1,3 pct. ved åbningen. Det paneuropæiske Stoxx Europe 600-indeks faldt 0,9 pct.

I USA tegner det til små fald, når børsen i New York åbner klokken 15.30 dansk tid. Amerikanske aktier lukkede med små minusser tirsdag efter ellers at have været oppe tidligere på dagen.

Aktiemarkederne i Asien har hele onsdag været en blandet landhandel, med Japans Nikkei oppe over 2 pct., men Kinas Shanghai Composite nede 0,5 pct.