Danske aktier går forrest i europæisk comeback

Efter en fuldkommen rædselsfuld aktienedtur mandag med historisk store fald har den paniske stemning forladt de europæiske børser tirsdag formiddag. Det danske aktieindeks fører an i et bredt europæisk comeback.

De europæiske børser har kurs mod et bredt comeback efter en fuldkommen skrækkelig mandag.
Læs mere
Fold sammen

Efter en af de grimmeste aktiedage i årevis mandag er de europæiske børser i noget bedre humør dagen derpå. Det danske eliteindeks fører an i et bredt europæisk comeback og stiger med omkring 3,3 pct. Børserne i Frankrig og Tyskland følger lige i hælene på Danmark og er oppe med omkring 2,5 pct.

Det danske C20-Cap indeks ramte et foreløbigt lavpunkt mandag med et enormt fald på 4,7 pct. I kroner og ører betyder det, at investorerne over de seneste tre uger har mistet, hvad der svarer til 357 mia. kr.

Hammeren faldt hårdt i resten af verden også, hvor de senestes uger finansielle uro med udspring i Kina gav store fald på både aktier, råvarer og obligationer. Hos Danske Bank var chefstrateg Frank Øland ikke bange for at kalde det »en af de grimmeste dage siden finanskrisen«.

Tirsdag morgen lukkede børserne i både Kina og Japan atter med massive fald, men det har altså ikke i denne omgang lagt pres på de europæiske aktier.