Danske aktier begynder mandagen med plus på knap 1,5 pct.

Det ledende C20-indeks over de 20 mest likvide danske aktier begyndte ugen med en stigning på op til 6,07 point, eller 1,46 pct., til 423,31 point, med A.P. Møller - Mærsk-aktierne i front.

Aktiehandel i Nordea 8.oktober 2008-- De positive vinder blæser igen på Københavns Fondsbørs. Efter en halv times halv var det toneangivende C20-indeks steget knap fire procent. Vækstmæssigt var den største stigning i rederierne - A.P. Møller-Mærsk steg omkring 7 procent, mens både Danske Bank og Nordea gik frem med over fire procent. Også Norden, DSV og Carlsberg lå til pæne stigninger på mellem seks og syv små procent. Mens torsdagens aktiehandel begyndte i grønt, åbnede onsdagens aktiehandel rødt og usikkert med et fald på seks procent allerede få minutter inde i dagens handel, og indekset svingede frem og tilbage mellem plus og minus det meste af dagen. Se RB 09.10.2008 09:47. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2008) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er ikke selskabsspecifikke nyheder, som trækker de danske aktier den ene eller den anden vej, men de gode takter fra i fredags, hvor C20-indekset steg med knap 2,2 pct., fortsætter mandag.

Det skyldes en lidt uspecifik meddelelse fra Kinas centralbank om, at man er parate til at slække på båndet mellem den kinesiske yuan og dollaren. Det bliver set som et signal om, at en af verdens hurtigst voksende økonomier ser positivt på den fremtidige globale vækst.

Nyheden er derfor mest positiv for de virksomheder, der er følsomme over for den økonomiske udvikling. Det gælder i høj grad A.P. Møller - Mærsk, hvor B-aktierne stiger op til 2,9 pct., mens A-aktierne stiger med 2,4 pct.

Kabelproducenten NKT, der statser kraftigt på det kinesiske marked, blandt andet som leverandør af strøm- og køreledninger til tog, stiger med knap 2,4 pct., mens transportvirksomheden DSV og Vestas begge stiger med omkring 1,8 pct.

Eneste af de 20 C-20 aktier i minus er forsikringsselskabet Tryg, der falder med knap 0,2 pct.