Danske aktier åbner i plus på 2,3 procent

Fuldstændigt som forventet åbnede det danske aktiemarked i et nydeligt plus på over to procent, med kursfremgang for alle 20 ledende aktier i C20-indekset. Parken blandt de få faldende aktier.

Læs mere
Fold sammen
Som forudsagt af aktiehandlere åbnede det danske aktiemarked over to procent oppe i en bredt funderet kursfremgang for alle C20-aktierne.

Efter et kvarters handel var C20-indekset oppe med 6,3 procent fulgt af Sydbank, der var oppe 4,7 procent, og Danske Bank, der gik 4,5 procent frem. I bund lå Novo Nordisk med et plus på 0,5 procent.

Umiddelbart inden aktiemarkedet åbnede kom Novozymes med et årsregnskab, der blandt andet indeholdt en opjustering af de fremtidige finansielle mål. Det blev takseret til en stigning på 3,2 procent.

Den danske fremgang var noget større end i resten af Europa, derr generelt åbnede mellem 1,4 og 1,9 procent højere end onsdagens slutkurser.

Nedtur for Parken
Blot seks danske aktier åbnede i minus. Værst gik det ud over Parken Sport & Entertainment, der åbnede i et minus på 6,1 procent, efter Berlingske Business i dag skriver, at Parken står på kanten af afgrunden, blandt andet på grund af ejendoms- og underholdningskoncernens store gæld.