Danske aktieejere slipper billigt

Danske aktie- og obligationsejere i investeringsforeninger betaler mindre i omkostninger end mange andre europæer, viser analyse fra Investeringsforeningsrådet.

Det er forholdsvis billigt at være med i en dansk investeringsforening for både aktie- og obligationsejere. En analyse fra Investeringsforeningsrådet viser, at de danske foreninger er blandt de billigst i Europa, når man ser på de omkostninger, som medlemmerne betaler.

Danske aktieforeninger er tredje billigste i Europa. Gennemsnittet i de 11 øvrige lande, der indgår i analysen, var i 2008 på 1,89 procent, mens niveauet i Danmark var på 1,58 procent. I kroner og ører betyder det, at en dansk investor med en investering på 100.000 kroner sparer cirka 310 kroner om året i forhold til gennemsnittet i hele Europa.

Også danske obligationsafdelinger ligger i bund. Sidste år var omkostningerne gennemsnitligt på 0,80 procent, mens gennemsnittet for de øvrige 11 lande var 1,14 procent. Det danske gennemsnit er det tredje laveste, og er kun overgået af svenske og østrigske investeringsforeninger./ritzau/