Dansk storlandmand vil børsnoteres med kapital fra Kina

Det danske landbrugsselskab Axzon stiler efter en børsnotering af milliardkoncernen, trods politiske og økonomiske udfordringer i Rusland og Ukraine, hvor en stor del af selskabets aktiviteter befinder sig.

Foto: Morten Stricker. Det danske landbrugsselskab Axzon stiler efter en børsnotering af milliardkoncernen, trods politiske og økonomiske udfordringer i Rusland og Ukraine, hvor en stor del af selskabets aktiviteter befinder sig. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Axzon er ejet af omkring 100 danske landmænd, der længe har ventet på det rette klima til at høste en børsnotering, så selskabet kan få adgang til mere kapital samt gøre aktien mere likvid.

Det skriver dagbladet Børsen.

- Tanken om at tage en ny stor investor med ind er slet ikke fremmed for os. Og det kan godt være, at man skal til Kina for at finde kapital, siger Tim Axelgaard, der er koncernchef og stifter af Axzon, til dagbladet Børsen.

Selskabet startede under navnet Poldanor, der drev megasvineproduktion i Polen, og har siden udvidet forretningen mod øst.

Tim Axelgaard er godt klar over, at selskabets aktiviteter i det krigsramte Ukraine og Rusland kan være problematiske. Han fastholder dog, at selskabet indtil videre har overlevet urolighederne med succes, hvilket forventes at kunne tiltrække investorernes interesse.