Dansk rente uændret forud for afgørende møde

Forud for det afgørende møde i ECB senere torsdag, ligger den danske rente uændret.

Verdens øjne vil til eftermiddag atter være rettet mod Mario Draghi og Den Europæiske Centralbank. Fold sammen
Læs mere
Foto: AXEL SCHMIDT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Renterne i Europa stiger en smule torsdag middag forud for den begivenhed, som handlerne venter på i eftermiddag - nemlig det pengepolitiske møde i Den Europæiske Centralbank, ECB - og nok især meldingerne fra centralbankchef Mario Draghi efterfølgende.

Torsdag middag ligger den renten på den toneangivende tiårige statsobligation uændret i 0,14 pct. i forhold til onsdagens lukkekurs.

Og markedsdeltagerne når knap nok at sluge ECB's meldinger, før der kommer nyt fra den anden side af Atlanten, hvor der kommer en lille håndfuld amerikanske nøgletal.

Inden da er nattens debat mellem de to amerikanske præsidentkandidater, demokraten Hillary Clinton og republikaneren Donald Trump, gledet stille forbi de finansielle markeder, da styrkeforholdet mellem de to politikere ikke er blevet ændret synderligt. Det er stadig Clinton, der ligger i front ifølge meningsmålingerne, og derfor har påvirkningen på de finansielle markeder ikke været stor - omend der har været små tegn på lettelse.

På ECB-mødet ventes centralbankdirektør Mario Draghi at fastholde pengepolitikken, herunder centralbankens opkøbsprogram, uændret. Han kan dog overraske markedet, hvis han indikerer noget om bankens handlingsplan, når det nuværende program udløber i marts 2017.

Der er desuden masser af økonomiske offentliggørelser fra både den hjemlige scene som internationalt. Det danske detailsalg viste sig i morgentimerne at køre lidt bedre end ventet i september, mens der i Sverige var uventet lav ledighed i samme måned.

Fra USA kommer der nytilmeldte ledige, Philadelphia Fed-indekset, ledende indikatorer og salget af eksisterende boliger. Netop boligsalget kan tiltrække sig opmærksomhed efter onsdagens sløje tal for nybyggeri.

/ritzau/FINANS