Dansk og tysk aktieindeks vokser til rekord

De europæiske aktier er i god form mandag eftermiddag, hvor der er moderate til store stigninger at spore blandt de største toneangivende indeks på kontinentet.

Foto: Christian Als

Herhjemme er C20 Cap-indekset i rekordniveau, mens stigningerne blandt de øvrige toneangivende indeks i Europa fordeler sig mellem 0,4 pct. og 1,9 pct. Det tyske DAX-indeks er i rekordniveau med sin stigning på 0,5 pct. til 9217,54.

På aktiesiden er der positiv opmærksomhed til den schweiziske høreapparatproducent Sonova, der har afleveret regnskab for første halvår 2013/14. Sonova gik klart igennem til investorerne med en pæn opjustering af forventningerne til hele regnskabsåret og en omsætning for første halvår, der slog analytikernes estimater.

Sonova, der er verdens største høreapparatproducent målt på markedsandel, omsatte for 947,8 mio. sfr. i første halvår mod ventet 926,6 mio. sfr. blandt analytikerne ifølge Bloomberg News, mens bundlinjen var stort set på linje med det ventede.

Samtidig skruede det schweiziske selskab forventningerne til hele årets salgsvækst op til 8-10 pct. mod tidligere ventet 6-8 pct. Salgsvæksten i første halvår var 8,6 pct. Forventningerne til driftsresultatet (EBITA) blev løftet til en vækst på 11-14 pct. mod tidligere ventet 9-13 pct.

Sonova-aktien stiger med 6,8 pct. og blander sig helt i toppen af Stoxx 600-indekset, der samlet løftes med 0,4 pct.

Dagens mest stigende papir i det paneuropæiske indeks er dog kapitalforvalteren Aberdeen Asset Management, der løftes med 14,2 pct., og dermed nu har en markedsværdi på 5,85 mia. pund.

Aberdeen Asset Management har købt Lloyds Bankings Scottish Widows Investment-forretning, der blandt andet håndterer pensionsopsparinger og livsforsikringer. Prisen for transaktionen er 560 mio. pund, og handlen skaber den største børsnoterede pengeforvalter i Europa, skriver Bloomberg News.

I bunden er af Stoxx 600-indekset er den spanske bank Bankia under pres med et fald på 5,4 pct. Mængden af misligholdte lån i Spanien steg til godt 1400 mia. kr. i september og udgjorde ved udgangen af måneden 12,7 pct. af den samlede lånemasse i landet.