Dansk cannabisselskab brager afsted på børsen – er steget med over 200 procent

Den første danske cannabisaktie blev introduceret på minibørsen Spotlight i Sverige her til morgen. Efterfølgende er kursen braget i vejret med flere hundrede procent.

Thomas Schnegelsburg, der er administrerende direktør i virksomheden Stenocare, der leverer medicinsk cannabis til danske apoteker, kan glæde siger over, at Stenocare har fået en rigtig god introduktion på den svenske minibørs Spotlight. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN

Det går ud over stepperne for Stenocare, der leverer medicinsk cannabis til de danske apoteker. Selskabet er her til morgen blevet noteret på den svenske minibørs Spotlight, og det er gået godt.

Lidt over middag var aktien steget med over 200 pct., siden minibørsen åbnede kl. 9 fredag morgen. På forhånd var det ventet, at der ville være stor efterspørgsel på aktien.

Som beskrevet i Berlingske Business har Stenocare op til børsnoteringen måttet afvise 9.000 investorer. Selskabet gik på børsen for at rejse forholdsvis beskedne 7,5 mio. kroner, men er endt med at få tilbudt over 400 mio. kroner, som man har måttet takke nej til.

Da startskuddet lød her til morgen, blev den introduceret til en pris på 8,8 mio. kroner. Den røg hurtigt op i kurs 22 og steg siden til kurs 32,61, hvor den toppede. Herefter begyndte den at flade ud og var på et tidspunkt nede i kurs 20,6 som det laveste. Omkring kl. 14 lå den til kurs 29,25 svarende til en stigning fra morgenstunden på mere end 230 pct.

Den flotte kurs betyder, at selskabet fredag middag har en værdi på omkring 260 mio. kroner.

Mange følger hjertet

Adm. direktør Thomas Skovlund Schnegelsberg er overvældet over den store interesse for aktien.

»Fra den kommunikation, vi har haft med investorerne, kan vi fornemme, at mange har fulgt deres hjerte og ikke deres pengepung. Vi har fået henvendelser fra folk, der selv er brugere af medicinsk cannabis, og som siger, at de gerne vil støtte sagen,« siger Thomas Skovlund Schnegelsberg til Reuters.

Blandt eksperter er der en stigende tro på, at cannabis kan være med til at lette epilepsi, kroniske smerter og sclerose.

I Danmark blev cannabis legaliseret til medinske formål 1. januar i år som en del af en fireårig forsøgsperiode. Det kom efter et år, hvor blandt andet Tyskland, Portugal og Spanien var hoppet med på den grønne bølge, der i forvejen talte lande som Italien og Holland. Derudover har USA legaliseret medicinsk cannabis i 30 stater samt yderligere ni stater, som også har tilladt det til rekreativt brug.