Dansk aktiestrateg: Investorer føler usikkerhed inden europæiske valg

Efter et 2016 fyldt med overraskende beslutninger på den politiske scene mener aktiestrateg Otto Friedrichsen i Formuepleje, at investorerne fornemmer risici ved at investere i de europæiske lande.

Arkivfoto. Efter et 2016 fyldt med overraskende beslutninger på den politiske scene mener aktiestrateg Otto Friedrichsen i Formuepleje, at investorerne fornemmer risici ved at investere i de europæiske lande. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix Danmark Pressemateriale
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter briternes beslutning om brexit og USA's valg af Trump har den politiske uro forud for valg i Holland, Frankrig og Tyskland spredt sig til Europas finansielle markeder, skriver Formuepleje.

»Ser vi på aktier, har langt de fleste europæiske lande klaret sig markant dårligere end Tyskland. I løbet af det seneste år har det franske CAC40 underperformet det tyske DAX-indeks med omkring 10 pct.point, og billedet er det samme i Italien, Spanien og endnu værre i Portugal«, siger Otto Friedrichsen i meddelelsen.

Også på rentemarkederne skinner usikkerheden igennem, når man ser på det voksende spænd, der er mod den tyske statsrente. Ifølge Otto Friedrichsen bunder den udvikling i den forhøjede risiko i periferilandene som følge af den intraeuropæiske politiske risiko.

»Både det, at de europæiske aktier klart har underperformet de tyske, og spændudvidelsen (de relativt højere statsrenter, red.) er et udtryk for, at investorerne betragter usikkerheden omkring den politiske situation i Europa som en reel risiko, men også at de forholder sig til den. Udviklingen viser jo, at hverken aktie- eller obligationsinvestorerne er villige til at påtage sig den relative risiko i Frankrig, Spanien, Italien eller Portugal,« siger Otto Friedrichsen.

Han mener, at man som aktieinvestor bør forholde sig til dette risikobillede inden parlamentsvalget i Holland, der finder sted den 15. marts.