Dansk aktiemarked sætter ny rekord

Det danske aktieindeks C25 slog tirsdag alle rekorder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nasdaq Copenhagen

Tirsdag slog det danske C25-indeks alle rekorder og lukkede i det højeste niveau nogensinde.

Dermed har de danske aktier for alvor lagt coronakrisen bag sig og er tilbage på det rekordhøje niveau, som vi oplevede i februar, skriver finans.dk.

19. februar lød eliteindekset, C25, på 1376,7 kroner.

I løbet af tirsdag steg C25 med 1,7 pct. og lukkede på 1379,30 kroner, og der blev dermed sat ny rekord.

Især transportselskabet DSV Panalpina tog sig et spring op, efter koncernen mandag meddelte, at corona ikke havde ramt andet kvartal så hårdt, som ventet.

»Kvartalet har udviklet sig bedre, end vi havde forventet, da Covid-19-krisen begyndte,« lød det fra topchef i DSV, Jens Bjørn Andersen ifølge Finans.dk.

Også SAS-aktien sluttede pænt med en stigning på 1,6 pct.

Det sker ikke mindst efter danskerne har fundet deres rejseiver frem igen, efter regeringen har lovet nye justerede rejsevejledninger fra den 27. juni. Dermed har SAS annonceret flere flyvninger til en række lande.

Ifølge Lars Skovgaard Andersen, investeringsstrateg i Danske Bank har det danske aktiemarked da også en klar fordel i forhold til aktiemarkederne i udlandet.

Mange store sundhedsvirksomheder.

»Sundhedsaktierne har klaret sig fint, fordi mange har hamstret medicin, ligesom da man i starten hamstrede toiletpapir. Derudover har mange håbet på, at der skal bruges flere penge på sundhedssektoren fremover,« siger Lars Skovgaard Andersen til TV2.

Derfor er det altså gået bedre i Danmark end f.eks. Sverige og Tyskland, hvor aktiemarkedet er domineret af mange industrivirksomheder.

Og netop den fordel kan vende, hvis der kommer rigtig godt gang i økonomien igen globalt, så industriselskaberne i Tysland og Sverige stiger og bliver mere atraktive end de danske aktier.