Dansk aktiehandel på højeste niveau i 207 år

Aktieomsætningen på Københavns Fondsbørs var rekordhøj i årets første kvartal. Den gennemsnitslige omsætning landede på hele 5,9 milliarder kroner om dagen.

Omsætningen på Københavns Fondsbørs var den største nogensinde i årets første kvartal. Igen er det Novo Nordisk, der trækker læsset. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Aktiefesten på Københavns Fondsbørs har haft fuld fart på i årets første måneder, da handlen med danske aktier har ramt det højeste niveau nogensinde i aktiemarkedets 207-årige historie. Fondsbørsen oplyser, at årets første kvartal bød på 93.000 gennemsnitlige handler om dagen med en daglig omsætning på 5,9 milliarder kroner.

»Vi er for tiden vidne til en historisk høj interesse i danske aktier, som indtil videre er kulmineret med en rekordomsætning for første kvartal, hvor der hver dag blev handlet aktier for knap seks milliarder kroner. Aldrig før har interessen for og aktiviteten i danske aktier været større end nu,« siger administrerende direktør for Nasdaq Copenhagen, Bjørn Sibbern.

Handlen med danske aktier har ikke været så massiv siden før finanskrisen i 2007, hvor der i årets første kvartal blev handlet for 5,7 milliarder kroner i gennemsnit om dagen.

Fondsbørs-direktør Bjørn Sibbern vurderer, at den rekordhøje omsætning i årets første måneder fortæller om en hidtil uset styrke i markedet. Den mest omsatte danske aktie i kvartalet er ikke overraskende Novo Nordisk med Vestas og A.P. Møller Mærsk på de efterfølgende pladser.

Se listen med de mest omsatte aktier her:

Siden 2013 har Københavns Fondsbørs været næststørst i Norden efter Sverige målt på omsætning. Med handelsrekorden i årets første kvartal lægger den danske fondsbørs yderligere afstand til børserne i Norge og Finland.