Dansk åbning hjalp ikke Nasdaq

Det lykkedes ikke direktøren for Værdipapircentralen, Johannes Luef, at smitte de amerikanske aktiehandlere med sin begejstring, da han åbnede dagens handel på Wall Street.

Johannes Luef, adm. direktør for Værdipapircentralen, fik i eftermiddags mulighed for at åbne børsen på Wall Street. Det hjalp dog ikke på kurserne.
Læs mere
Fold sammen
Allerede kort efter, at han ringede med klokken på Nasdaq, var de toneangivende aktieindeks i minus.

Det var blandt andet de amerikanske investoreres bekymring for den kinesiske økonomi, der ødelagde stemningen.

"Kina har været en stor drivkraft i den globale genrejsning," siger adm. direktør i Boston for UBS til Reuters og peger på, at det kan gå den modsatte vej, hvis de kinesiske banker som frygtet begynder at holde igen med udlånene.

Positive signaler fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, kunne ikke løfte de amerikanske aktieindeks over nulpunktet. FED meddelte ellers, at centralbankens 12 regionale afdelinger kan spore tegn på, at den amerikanske økonomis nedtur er ved at have nået bunden.

Dow Jones tabte 0,29 pct. og sluttede i kurs 9071, mens S&P 500 gik 0,46 pct. tilbage til kurs 975 og Nasdag tabte 0,39 pct. og sluttede dagen i kurs 1968. Det er anden dag i træk, at de amerikanske aktier er i rødt.

Blandt de store tabere i det teknologitunge Nasdaq-indeks var Yahoo, der faldt kraftigt efter meddelelsen om et nyt annoncesamarbejde med Microsoft, der til gengæld vandt en smule frem.