Danmark rystede europæisk tristhed af sig

Godt hjulpet af Tryg kunne det danske aktiemarked onsdag lukke med et pænt plus og klarede sig dermed noget bedre end sine europæiske kolleger, der dagen igennem lå underdrejet oven på et sæt triste kinesiske nøgletal.

Samlet kunne C20 Cap-indekset notere en stigning på 0,9 pct. på dagen til indeks 578,97. Dermed nærmer indekset sig det højeste niveau i en måned efter tre dages stigninger. Det europæiske marked lå ellers i minus dagen igennem efter tal for den kinesiske import og eksport, der skuffede svært med fald i juni.

Forsikringskoncernen Tryg leverede dog alt andet end en skuffelse til det danske marked. Regnskabet for andet kvartal viste gode takter, og det blev præmieret med en stigning på 3,3 pct. til 507,50 kr. - den største fremgang i C20 Cap-indekset.

Nettoresultatet faldt kun marginalt i andet kvartal til 514 mio. kr., mens analytikerne ifølge et medianestimat indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans havde sat næsen op efter et resultat på 438 mio. kr.

Forsikringsdriften gav et teknisk resultat på 684 mio. kr. sammenlignet med 831 mio. kr. i andet kvartal sidste år. Her havde analytikerne ventet et resultat på 616 mio. kr.

- Jeg synes, at vi kan glæde os over, at vi leverer et stærkt resultat her i andet kvartal på trods af, at det er det kvartal, hvor vi har haft det højeste storskadeniveau i fire år. Det vidner om, at vi er ved at nå en robusthed, hvor vi ikke kun kan levere nogle fornuftige resultater, når det er medvind, sagde koncernchef Morten Hübbe til Ritzau Finans efter regnskabet.

Også analytikerne glædede sig over regnskabet. Sydbanks Jacob Pedersen noterede sig, at koncernen trods modgang har forbedret resultaterne pænt.

- Det har faktisk været det værste kvartal i fire år på skadefronten, og på trods af det løfter man indtjeningen pænt. Der er mere at hente, og i takt med at det slår igennem, vil vi også se en endnu større effekt på indtjeningen, sagde Jacob Pedersen, til Ritzau Finans.

DSV var også aktive i nyhedsbilledet onsdag med opkøbet af Ontime Logistics. Den danske transportgigant oplyste ikke om købsprisen på selskabet, der har aktiviteter i Norge, Sverige og Danmark. Ontime Logistics omsatte i 2012 for 600 mio. kr. og har 220 medarbejdere.

- Købet af Ontime Logistics udbygger vores stærke position på det nordiske marked for vejtransport. Endvidere har Ontime Logistics en god position inden for indenrigsdistribution i Norge, og vi ser dette som et attraktivt område, der vil styrke DSV’s serviceudbud over for eksisterende og nye kunder, skrev administrerende direktør for DSV, Jens Bjørn Andersen, i meddelelsen.

Efter en trykket dag endte DSV dog med en pæn stigning på 1,6 pct. til 148,50 kr.

Aktierne i A.P. Møller - Mærsk kunne notere en pæn fremgang efter tirsdagens meddelelse om, at man vil hæve raterne yderligere på ruten fra Asien til Europa per 1. august. Her er der varslet en ratestigning på 300 dollar. En stribe konkurrenter har allerede varslet stigninger på omkring 500 dollar fra den dato.

Ratestigningen skal ifølge Maersk Line hjælpe til at reetablere end rentabelt rateniveau på ruten, der har været ramt af en hård priskrig. Så sent som 1. juli gennemførte Maersk Line en ratestigning på 950 dollar på ruten efter spotraterne var kollapset foråret igennem.

Mærsks B-aktie steg med 2,3 pct. til 43.680 kr. onsdag.

Nederst i C20-Cap lå Danske Bank og Vestas der faldt med henholdsvis 1,2 og 1,1 pct. til 102 og 89,80 kr.

Uden for C20 steg Københavns Lufthavne med 1,0 pct. til 2445 kr. Det skete efter trafiktallene for juni viste, at måneden blev den mest travle for lufthavnen nogensinde med godt 2,3 mio. passagerer.

- Juni 2013 blev den travleste måned nogensinde i Københavns Lufthavs 88-årige historie. Det understreger, hvor vigtigt det var, at vi var klar til sommeren med den store udbygning af terminal 2 med 1400 ekstra kvadratmeter, langt mere lys og luft, 12 nye check-in-pulte og langt flere selvbetjenings-automater, skrev Thomas Woldbye, administrerende direktør hos Københavns Lufthavne, i meddelelsen til fondsbørsen.

/ritzau/FINANS