Daniscos sukkersalg kan falde til jorden

Selv om Tyske Nordzuckers køb af Danisco Sugar for i alt 6,2 mia. kr. blev præsenteret for et halvt år siden, er det langtfra sikkert, at det kører igennem uden problemer.

Læs mere
Fold sammen
En ny optælling viser ifølge dagbladet Børsen nemlig, at de skrappe tyske konkurrencemyndigheder, Bundeskartellamt, siger nej til eller giver en risikofyldt, betinget godkendelse i 43 pct. af de sager, der ryger i fase to af konkurrencemyndighedernes undersøgelser.

Og i denne fase to ligger Danisco Sugar-salget netop nu. Det er en optælling foretaget af analytiker Lars Topholm, Canegie Bank, der viser, at 20 pct. eller hvert femte opkøb eller fusion i fase 2 får helt nej af Bundeskartellamt.

- Det er et relativt højt tal. Antallet af rene forbud i EU er væsentligt mindre, og i forhold til herhjemme er det meget mindre, siger konkurrenceekspert og professor Peter Møllgaard, CBS.

I EU-sammenhæng er det til sammenligning 12,5 pct. af de sager, der når fase to i konkurrencemyndighedernes undersøgelse, som får et rent forbud mod at blive gennemført.

- Det, der typisk sker i en fase to-sag, er, at det bliver godkendt med betingelser, altså at køberen skal sælge noget fra eller kan blive tvunget til at forkorte nogle kontrakter, så andre kan komme ind på markedet, siger Peter Møllgaard.

RB-Børsen