Daniscos sukkersalg i vanskeligheder

10 dage før de skrappe tyske konkurrencemyndigheder skulle komme med en afgørelse, udbeder køberen af Danisco Sugar, tyske Nordzucker, sig nu mere tid til at finde en løsning sammen med myndighederne.

Usikkerheden om handlens gennemførelse vokser, og Danisco må som minimum forberede sig på give en rabat på over 300 mio. kr. Det skriver dagbladet Børsen.

Hverken Danisco, Nordzucker eller Bundeskartellamt er særligt meddelsomme om sagen, der nu ventes afgjort inden 20. februar. Men ifølge Børsens oplysninger drejer usikkerheden sig om Danisco Sugars tyske forretning og sukkerfabrikken i Anklam, som Bundeskartell-amt ikke vil acceptere følger med over i Nordzuckers regi.

Nordzucker har angiveligt de været i markedet for at finde en køber til fabrikken Anklam, hvilket ikke er lykkedes.

Derfor er man nu ude i at lukke fabrikken ned og sælge sukkerkvoten tilbage til EU for at få Bundeskartellamt til at acceptere handlen.

Danisco Sugar har ifølge egne tal 923.000 ton sukkerkvote, hvoraf de 116.000 ton er i Tyskland, svarende til 12,4 pct. af den samlede kvote. Det oplagte regnestykke er derfor at trække 12,4 pct. fra de 5,6 mia. kr., Danisco havde sikret sig fra Nordzucker. Dertil kommer 600 mio. kr., som Danisco havde til gode i EU.

Det vil give en rabat på 700 mio. kr., så prisen i stedet ryger ned på 4,9 mia. kr.Til alt held er sukkerkvoten imidlertid også noget værd. Da fabrikken i Anklam tilsyneladende er usælgelig, kan sukkerproducenter inden 31. januar sælge kvote tilbage til EU. Da EU betaler 520 euro per ton kvote, er kvoten cirka 450 mio. kr. værd.