Danisco/info-chef: Venter sukkerafgørelse i 1. kvartal (Opd)

Læs mere
Fold sammen
Danisco - hvis motto ellers er "Frist you add knowledge" - har ikke meget at tilføje til den løbende diskussion, om hvorvidt salget af sukkerdivisionen bliver godkendt eller ej af de tyske myndigheder - Bundeskartellamt. Det oplyser kommunikationschef i Danisco Sugar Dorthe Lindgreen til RB-Børsen.

- Jeg kan kun bekræfte, at vi fortsat venter en afgørelse i første kvartal, siger Dorthe Lindgreen.

Den danske ingrediens og sukkerkoncern oplyser dog i en kortfattet meddelelse, at "Nordzucker har i dag meddelt, at de har anmodet de tyske konkurrencemyndigheder om at udsætte beslutningen om godkendelse af Daniscos salg af sin Sukkerdivision til Nordzucker til den 20. februar 2009".

Også de tyske konkurrencemyndigheder bekræfter, at godkendelsesproceduren trækker ud. Begrundelsen herfra er, at det er en "kompliceret" sag.

Hos Nordzucker fremgår det af en meddelelse, at undersøgelsen hos myndighederne trækker ud. Koncernen tror dog fortsat fuldt og fast på, at der vil blive givet grønt lys for købet, og betegner dialogen med myndighederne som "konstruktiv".

- At det er et omfattende arbejde, er ikke overraskende, givet størrelsen og betydningen af transaktionen. Det drejer sig desuden om den første større handel under de ændrede rammebetingelser for sukkermarkedet fra 2006. Tilsvarende har vi hele tiden sagt, at processen kunne tage flere måneder, skriver Nordzucker.

Nordzucker venter, at sagen får en afslutning i løbet af første kvartal i år, men peger samtidig på den teoretiske mulighed for, at afgørelsen trækker endnu længere ud. Dette anses dog ikke som sandsynligt efter Nordzuckers vurdering.

Hos de tyske konkurrencemyndigheder oplyser Bundeskartellamt at man har været nødt til at forlænge fristen for, hvornår der senest kommer en afgørelse i sagen om købet af Daniscos sukkeraktivitet. Forlængelsen skyldes alene sagens kompleksitet, oplyser konkurrencemyndighederne til RB-Børsen.

Sidste frist er nu 20. februar, mens den oprindelige frist på en afgørelse var 26. januar i år.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )