Danisco/CEO: Øgede muligheder i USA's bioethanoleventyr

Danisco er ved at komme med igen i bioethanolindustrien efter en periode med lavvækst. Koncernen har igen to-cifrede vækstrater i enzymsalget til ethanolindustrien og med den ny amerikanske energipakke, ser Danisco store muligheder i USA. Det siger administrerende direktør Tom Knutzen til RB-Børsen.

- Vi når aldrig til 36 mia. gallons bioethanol (det fastsatte mål i energipakke, red.), hvis ikke det bliver en kombination af første og andengenerations ethanol - foruden en masse subsidier. Hele det potentiale er blevet bestyrket i, at der er denne politiske vilje til CO2 reducerende energi. Det understøtter vores fokusområde, og hvor vi er, siger Tom Knutzen.

Danisco satser især på andengenerations produktionsmetoden, hvor Dansico har øget forsknings- og udviklingsudgifterne, for at vi får en stærk stilling på fremtidens marked.

- Det bliver et stort marked. Og den der får en god position på det marked, får en spændende virksomhed, lyder det fra Daniscos topchef, der beteger udviklingen af andengenerationsteknologien som "et teknologigame". Han vurderer dog, at den politiske vilje i USA fjerner en stor del af usikkerheden i forhold til koncernens investeringer på området.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )