Danisco/bio-chef: Bio Active-salg rammes ikke af krisen

Læs mere
Fold sammen
Danisco er ikke ramt særligt hårdt af finanskrisen og ser ikke samme nedgang i omsætningen som mange andre. Det oplyser Fabienne Saadane-Oaks, der er chef for koncernens Danisco Bio Actives.

- Der er selvfølgelig nedgang visse steder. I Storbritannien og i Latinamerika ser vi lidt lavere efterspørgsel. Til gengæld er kineserne godt på vej tilbage efter melamin-skaldalen, siger Fabienne Saadane-Oaks.

Bio Actives-chefen peger på, at Daniscos produkter ligger i den høje ende af fødevare-porteføljen. Og mens nogle i sagens natur vælger de dyreste fødevare fra, er det ikke disse fødevarerer, der står for skud.

- Det er i de mellemprissatte produkter, det rammer. Her vælger forbrugerne billigere basisvarer i stedet, mens "high end"-produkterne fortsat sælges.

Fabienne Saadane-Oaks peger også på, at der er store forskelle på måden man ser på situationen i de enkelte verdensdele.

- I USA har man faktisk den modsatte situation. Det er der ikke noget offentligt sundhedssystem, og forbrugerne er meget fokuserede på at undgå sygdom. Derfor vælger de "functional foods"-produkter.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )