Danisco trodsede C20-nedtur

Mandagens nedtur på de udenlandske aktiemarkeder ramte også Københavns Fondsbørs, hvilket affødte et C20-fald på 2,2 pct. til 459,70. Regnskabsaktuelle Danisco svømmede mod strømmen.

Danisco lukkede 3,9 pct. højere i kurs 383 i kølvandet af halvårsregnskabet. Danisco fastholdt indtjeningsprognosen for driften på 1,95 mia. kr. i helåret 2007/08, mens omsætningsprognosen sænkes marginalt til 18,8 mia. kr. fra 19,0 mia. kr. Både Ingredienser og Sukker i Danisco opnåede fremgang i EBIT-marginen trods store udfordringer. Noget af Danisco-aktiens stigning kan skyldes, at selskabet bekræftede, at man har valgt en ekstern rådgiver, Deutsche Bank, til udskilningen af sukkerforretningen.

- Jeg tror, man skal passe på med at lægge for meget i det. Det siger jo ikke noget om timingen af salget, sagde analytiker Jens Houe Thomsen fra Jyske Bank til RB-Børsen.

Dagens sure stemning ramte især FLSmidth, som faldt 4,0 pct. til kurs 506, og Topdanmark, som smed 4,3 pct. til kurs 742.

FLSmidth har hentet arbejdskraft fra sin finske konkurrent Metso Minerals. FLSmidth har ansat Kimmo Vesamäki, som underdirektør med ansvar for forskning og udvikling i de globale cementaktiviteter.

Carlsberg lukkede 1,9 pct. lavere i kurs 622. Den britiske myndighed Takeover Panel skruer nu bissen på over for Carlsberg og Heineken. Senest den 21. januar 2008 skal de to bryggerigiganter komme med et officielt bud på Scottish & Newcastle.

- Det er også op til bestyrelsen for Scottish & Newcastle. Vores tilbud på 750 pence er faktisk attraktivt, når man tager i betragtning, at kursen mandag er 720, og at den, før rygterne opstod den 29. marts i år, var på 531 pence, påpegede pressechef Jens Peter Skaarup over for RB-Børsen.

Vestas faldt 3,7 pct. til kurs 490. Vindmøllekoncernen annoncerede mandag en storordre på 48 stk. V90-3,0 MW-vindmøller. Senioranalytiker Jacob Pedersen i Sydbank vurderede, at ordreværdien er på godt og vel 1 mia. kr.

A.P. Møller - Mærsk tabte 2,5 pct. til kurs 54.500. Skibsreder Eivind Kolding, der har ansvaret for at rette op på problemerne i Maersk Line, vil kort efter nytår offentliggøre flere detaljer om genopretningsplanen, der er døbt StreamLine.

- Vi finder det vigtigt, at vi i første omgang orienterer vores medarbejdere. Indtil da vil vi koncentrere os om at færdiggøre implementeringsplanerne og orientere vores organisation herom, sagde Eivind Kolding i en skriftlig kommentar til Ritzau.

SAS lukkede 6,3 pct. lavere i kurs 67,5. En truende storstrejke har fået SAS til at udskyde beslutningen om et salg af de tre datterselskaber SAS Ground Services, SAS Technical Services og SAS Cargo.

RB-Børsen