Danisco: Skuffelse hos investorer over afvist forslag

 

Der er skuffelse hos en del af Daniscos investorer over, at bestyrelsen blankt har afvist det stillede forslag om en udspaltning af koncernens sukkeraktiviteter. Og ikke mindst forslagsstilleren, Ole Steffensen, der er direktør for en investeringsfond med interesser i Danisco, stiller sig uforstående over for bestyrelsens holdning til forslaget.

 

- Det er en gang på gulvviolinen - der er ikke noget som helst konkret i det, siger Ole Steffensen til RB-Børsen om bestyrelsens bemærkninger i indkaldelsen til Daniscos generalforsamling. Heri står - ud over at bestyrelsen ikke kan tilslutte sig forslaget - at bestyrelsen "derimod vil tage forslaget til efterretning og arbejde med værdiskabende tiltag, der vil blive meddelt vores aktionærer, så snart dette er muligt".

 

- Det er meget, meget diffust. Og hvis det er den værdiskabende måde, som de har arbejdet på de sidste ti år, så er det ikke specielt interessant for aktionærerne, lyder kommentaren fra Ole Steffensen. Han tolker bestyrelsens indstilling som at " de ønsker ikke dialogen, og de ønsker ikke de bedste løsninger". Heller ikke sentensen "tage forslaget til efterretning" giver anledning til fornyet håb.

 

- Man afviser forslaget, inden man overhovedet har hørt argumenterne for forslaget, så jeg nærer ingen positive forhåbninger, siger Ole Steffensen. Han er ikke mindst forundret på baggrund at udtalelser fra Daniscos topchef, Tom Knutzen, der har betegnet forslaget som "markant" og "med substans i" og i samme åndedrag påpeget, at generalforsamlingen er "det rette sted at tage debatten".

 

- Så jeg er noget forundret over, at man sender noget ud nu, hvor man skriver, at man ikke kan tilslutte sig forslaget, siger Ole Steffensen og peger på, at Danisco ikke har kontaktet ham for en uddybning af forslaget.

 

- Så det er afvist ved kasse A, lyder vurderingen.

 

Bestyrelsens beslutning har ifølge Steffensen allerede givet sig udslag i at visse investorer trækker deres investering i det danske selskab.

 

- Blandt andet nogle store engelske investorer tilkendegivet, at de har valgt at "stemme med fødderne" og sælge ud af Danisco-beholdningen, oplyser Ole Steffensen. Investeringsfonden, som han selv er direktør i, er selv ambivalent i forhold til at skyde Danisco-aktierne af.

 

- Vi står jo med en fantastisk virksomhed med meget store værdier, men hvor man bare kan konstatere, at de nedbrydes dag for dag. Skulle man gøre kassen op i dag, er værdierne jo langt højere end børskursen, men når værdierne nedbrydes hver dag, så krydser linierne før eller siden, hvis man venter længe nok, konstaterer Ole Steffensen.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )