Danisco opruster i Sydafrika

Den danske ingrediensproducent Danisco har købt aktierne i Cape Town baserede Innovative Ingredients. Ifølge Danisco styrker det afgørende positionen i Sydafrika. (Opdateret 15:50)

Danisco har indgået aftale om overtagelse af aktierne i Innovative Ingredients i Cape Town, Sydafrika, oplyser Danisco.

- Jeg vil ikke fortælle præcis, hvad vi har givet for virksomheden, men jeg kan godt afsløre, at det ikke er verdens største handel. Men vi er glade for aftalen og det styrker vores position på et marked, som vi ellers har haft svært ved komme ind på, siger direktør i Dansico Food & Beverage Enzymes Lars Obel til RB-Børsen.

Han fortæller, at Innovative har en fornuftig kundeportefølje, som bliver slået sammen med Daniscos egen.

- Det er et meget vigtigt forretningsområde for os hernede, og med aftalen får vi bedre adgang til markedet. Men der er på nuværende tidspunkt ikke planer om yderligere indkøb i Sydafrika. I hvert fald ikke så vidt jeg ved, siger Lars Obel.

Innovative Ingredients producerer ifølge Danisco bagerienzymer og leverer højteknologiske løsninger til bageriindustrien i Sydafrika. Virksomheden beskæftiger 13 ansatte og råder over et effektivt blandingsanlæg og et bagerilaboratorium og kan således tilbyde kunderne i området et højt serviceniveau og en engageret udviklingsindsats.

- Overtagelsen af Innovative Ingredients vil betyde en væsentlig styrkelse af Daniscos position på det sydafrikanske marked for industrielle bagerienzymer, som er det femtestørste i verden. Med vores banebrydende forskning og udvikling, produktionsmetoder og unikke viden på fødevareområdet vil vi fortsat styrke vores position som førende leverandør af skræddersyede enzymer til glæde for fødevareproducenterne, siger Lars Obel.

Den nuværende ejerkreds vil ifølge aftalen fortsætte sit arbejde i virksomheden. Aftalen forventes at træde i kraft i midten af august 2007. Det er herefter planen, at Daniscos eksisterende salgskontor i Cape Town bliver slået sammen Innovative Ingredients for herved at skabe et stærkt grundlag for den fremtidige vækst i området.

- Ved at forene Daniscos enzym- og emulgatorteknologi med Innovative Ingredients' lokalkendskab og kompetente og højt specialiserede medarbejdere kan vi skabe en endnu bedre platform for at udvikle nye produkter og understøtte vores stadigt voksende kundebase i området, siger Lars Obel.

RB-Børs