Danisco og DSV førte an i fortsat fremgang

Det danske aktiemarked lukkede mandag med kursfremgang, og investorerne byggede dermed videre på sidste uges solide kursstigninger, hvilket dog skete under meget lav aktivitet.

Læs mere
Fold sammen
Det danske C20-indeks lukkede 1 pct. højere i 295,79.

Danisco og DSV lukkede med pæne stigninger, men også A.P. Møller - Mærsk steg pænt trods skuffende månedstal fra en asiatisk konkurrent. Nordea lukkede højere forud for tirsdagens regnskabspræsentation.

- Der var mandag tale om et ferieramt dansk aktiemarked med en ekstremt lav aktivitet, hvor den positive stemning var bredt funderet. Danisco og i mindre grad Novozymes blev løftet efter en artikel i Børsen, mens DSV steg i kølvandet efter regnskabet fra konkurrenten Kuehne + Nagel. Tirsdag bliver en stor regnskabsdag, hvor der herhjemme vil være stor fokus på regnskabspræsentationen fra Nordea, sagde afdelingschef for danske aktier Ole Kjær Jensen hos Sydbank til RB-Børsen.

Nordea steg 2,3 pct. til kurs 43,7, mens Danske Bank steg 1,1 pct. til kurs 94,5. Den svenske storbank SEB aflagde mandag morgen regnskab for andet kvartal, og i første omgang blev det til solide kursstigninger, men de var kortvarige, og aktien lå ved dansk lukketid godt 3,6 pct. lavere. SEB's regnskab viste en skuffende indtjening, mens indtægterne var højere end ventet. Bundlinjen var præget af en eksplosion i udlånstab og nedskrivninger. Fokus er nu rettet mod Nordea, som tirsdag er aktuel med sit regnskab for andet kvartal.

Danisco steg 3,5 pct. til 227,5, mens Novozymes steg 0,4 pct. til 434. De to danske enzymproducenter Novozymes og Danisco er godt på vej til at kunne indtage et milliardmarked i USA, skriver Dagbladet Børsen. Amerikanerne vil gøre op med den oliebaserede økonomi og har lagt en plan, der giver de to danske selskaber en nøglerolle. Det er meget store beløb, man taler om. Det kom frem i et interview med Novozymes koncernchef, Steen Riisgaard, i Dagbladet Børsen. De to aktier steg i fredags med godt 3,5 pct.

DSV steg 1,9 pct. til kurs 67,5. Den schweiziske konkurrent Kuehne + Nagle aflagde mandag morgen halvårsregnskab, hvor top- og bundlinjen overgik estimaterne fra Goldman Sachs. K+N's omsætning faldt til 8,5 mia. sfr. i første halvår fra 10,70 mia. sfr. året før. Koncernen ser ikke forbedringer i markedet på kort sigt.

Vestas lukkede 0,8 pct. højere i 388. Vestas har et højt niveau af vertikal integration, idet den danske vindmølleproducent producerer en stor del af komponenterne i eget regi. Men to konkurrenter sidder på størstedelen af gearkasse-markedet, konstaterer investeringsbanken HSBC i en rapport. Den belgiske gearproducent Hansen Transmissions er i øjeblikket mere eller mindre officielt sat til salg af ejeren, den indiske vindmølleproducent Suzlon, og der spekuleres kraftigt i, at Vestas og spanske Gamesa er interesserede.

Det britiske selskab Asterand, som blandt andet er specialister i humant væv, har indgået en forskningsaftale med Lundbeck. Det oplyser Asterand i en pressemeddelelse. Lundbeck lukkede 0,5 pct. lavere i kurs 105,3.

A.P. Møller - Mærsk vekslede morgenstundens fald til kursfremgang på 2,7 pct. til kurs 30.900. Det Singapore-baserede containerrederi Neptune Orient Lines (NOL) havde ellers et fald i containervolumen på 14 pct. i de fire uger op til 26. juni - også kaldet periode 6. Det oplyste NOL.

RB-Børsen