Danisco har vækst i indtjening på ingredienser

Daniscos ingrediens-del står for en stigende del af indtjeningen, viser selskabets halvårsregnskab, der også fastholder forventningerne til årsresultatet. Aktien stiger efter regnskabsmeddelsen. (Opdateret kl. 10.55)

Daniscos adm. direktør, Tom Knutzen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Den danske sukker- og ingrediensgigant Danisco fastholder overordnet sine forventninger til hele regnskabsåret 2007/08. Det fremgår af halvårsregnskabet fra Danisco.

- Vi fastholder vores overordnede forventninger til driften i regnskabsåret 2007/08. Forventningerne tager udgangspunkt i de nuværende priser for energi og råvarer, skriver Danisco.

Danisco venter en omsætning i hele regnskabsåret på 18,8 mia. kr. mod tidligere 19 mia. kr., mens overskuddet af driften fortsat ventes at blive på 1,95 mia. kr. Det dækker dog over, at forventningen til indtjeningen i ingrediens-delen nu ventes at blive på 12,1 mia. kr. mod tidligere 12,25 mia. kr. Til gengæld ventes driftsindjeningen i sukker-divisionen nu at blive på 500 mio. kr.mod tidligere 450 mio. kr.

Danisco-topchef Tom Knutzen er tilfreds med, at koncernen har skabt vækst i ingrediensforretningen.

- Trods stærkt stigende råvarepriser har vi i endnu et kvartal formået at skabe underliggende vækst i EBIT-marginen i Ingredienser, og vi vil fortsat fokusere på værdiskabelse. Som følge af vores beslutning om at udskille Sukker gennemgår vi i øjeblikket vores strategi og prioriteringer i kerneforretningen Ingredienser, hvilket inkluderer overvejelser omkring vores kapitalstruktur, siger Tom Knutzen.

Danisco bekræfter, at koncernen er i fuld sving med et salg af sukkerforretningen.

- På det strategiske plan arbejder vi fortsat mod et selvstændigt Danisco Sugar. I oktober valgte vi Deutsche Bank som rådgiver for os i denne proces, og vi undersøger stadig alle muligheder for det fremtidige ejerskab. Vi er gået i dialog med myndighederne om en afklaring af diverse skattemæssige spørgsmål i forbindelse med de forskellige muligheder, skriver Danisco i sit halvårsregnskab.

Danisco-aktien steg øjeblikkelig på regnskabet. Med en stigning på over tre procent er Danisco dermed eneste selskab i eliteindekset C20, der stiger mandag formiddag. C20 er klokken 10.55 nede med godt 1,5 procent.

RB-Børsen/nist/hetu