Danisco: Genencor når margin på 15 pct. om to-tre år (opd)

Læs mere
Fold sammen
Daniscos datterselskab Genencor, der er verdens næststørste producent af enzymer til biobrændstof, vil nå op på en indtjeningsmargin på 15 pct. Det siger Genencors direktør Tjerk de Ruiter i et interview med Bloomberg News. Det skal ske ved at udvikle nye produkter og skære på omkostningerne.

- Vi er i gang med at foretage nogle meget specifikke handlinger, siger Tjerk de Ruiter til Bloomberg News.

Han vil ikke oplyse, om det også betyder, at nogle af de 1475 ansatte skal afskediges.

- En indtjeningsmargin på 10 pct. er ikke bæredygtigt, så vores største udfordring lige nu er at komme tilbage på sporet mod de 15 pct., siger direktøren.

Danisco ser en stor fremtid i sin enzymenhed. Solide vækstrater i omsætningen i andet kvartal gav ved halvårsregnskabet i december øget håb for fremtiden. Til gengæld har marginalerne længe været under pres.

Genencors omsætning løb i første halvår op i 1,1 mia. kr., og den organiske vækst lå på 16 pct., hvilket Danisco betegner som "markant over" de langsigtede vækstmål for segmentet. Omsætningen steg fra 1821 mio. kr. til 2022 mio. kr., og det var især Animal Nutrition og enzymer til bioethanolindustrien, der leverede den stærkeste omsætningsvækst.

Men trods de gode vækstrater i omsætningen blev det kun til en moderat stigning i bruttoresultatet forhold til samme periode i sidste regnskabsår.

- Vi var presset af energi- og råvarepriserne og formåede ikke at overvælte de store stigninger i priserne på grund af den konkurrencemæssige situation, forklarede Danisco i halvårsregnskabet.

Det samlede driftsresultat løb op i 208 mio. kr. for halvåret, hvilket svarer til EBIT-margin på 10,3 pct. mod 16,7 pct. i samme periode regnskabsåret før.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )