Danisco: Bestyrelse afviser spaltningsforslag

 

En opsplitning af Danisco, så sukkeraktiviteterne skilles ud, indgår i forslagene til ingrediens- og sukkerkoncernens generalforsamlingen. Bestyrelsen er ikke umiddelbart indstillet på at følge forslaget, men skriver dog:

 

- Bestyrelsen kan ikke tilslutte sig forslaget. Derimod vil bestyrelsen tage forslaget til efterretning og arbejde med værdiskabende tiltag, der vil blive meddelt vores aktionærer, så snart dette er muligt, står der i indkaldelsen til Daniscos generalforsamling.

 

Aktionæren - direktør Ole Steffensen fra investeringsselskabet Olav W. Hansen - stiller forslag om, at bestyrelsen senest på næste års generalforsamling skal fremsætte forslag om spaltning i to selvstændige selskaber, således at alle aktiviteter vedrørende sukker placeres i et mens alle aktiviteter vedrørende ingredienser og sødemidler placeres i et andet. Begrundelsen for forslaget er, at Danisco har leveret et utilfredsstillende afkast til aktionærerne.

 

- Der er nok ingen som helst tvivl om, at hvis tingene bliver splittet op og får en selvstændig ledelse og børsnotering - så kommer der større fokus. Jeg er overbevist om, at værdien af de to aktier, man ville sidde med, ville være større end børskursen på Danisco-aktien i dag, sagde Ole Steffensen til RB-Børsen i slutningen af sidste måned.

 

Han pegede samtidig på, at han siden forslaget første gang blev luftet i starten af juli havde modtaget et "meget stort antal henvendelser både fra danske og fra store udenlandske investorer, som giver udtryk for ubetinget opbakning".

 

Hos Danisco medgav administrerende direktør, Tom Knutzen, over for RB-Børsen, at koncernens interesseområder er forskellige.

 

- Det er et markant forslag med substans i. Det er rigtigt, at vi har to forretningsområder, der er forskellige, men de adresserer begge to i stort omfang fødevareindustrien og ingredienser. Men det ene er et regionalt europæisk forretningsområde, som er politisk styret fra EU. Det andet er en global højteknologisk industrikoncern. Forskellen er den politiske styring, lød det da fra Tom Knutzen.

 

Forslaget bliver også modtaget med interesse hos analytikerne, og blandt andet Nordea har vurderet, at en opsplitning er en rigtig god idé.

 

- Vi ser et eventuelt strategiskifte som positivt, der kan gøre virksomheden mere fokuseret, skrev Nordea i forbindelse med forslagets offentliggørelse.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )