Daimler parkerer solidt regnskab - men aktien bakker

Foto: HANNIBAL HANSCHKE.
Læs mere
Fold sammen

Det tyske producent af luksusbiler Daimler kommer ud af tredje kvartal med en vækst i indtjeningen på 31 pct. drevet af et rekordsalg af Mercedes-Benz-sportsbiler. Men på trods af salgsrekorden straffer investorerne selskabet.

Det skriver Bloomberg News.

Daimlers driftsresultat, EBIT, steg til 3,66 mia. euro, hvilket overgik analytikernes forventninger, som lød på 3,51 mia. euro ifølge data indsamlet af Bloomberg. Samtidig steg salget med 13 pct. til 37,2 mia. euro. Det er især salget i Kina, som kører for Daimler, som fortsætter med at ligge foran BMW og Audi i ræset om luksusbilmarkedet i Riget i midten.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Mercedes ventes at overtage netop Audi i løbet af året og vil dermed i løbet af årtiet antageligvis kunne lukke hullet til BMW, der ligger i førerpositionen inden for luksusbilsegmentet.

- De er på rette vej. Ser man ind i næste år, vil bil-divisionen vedblive med at komme med en stærk præstation, vurderer Jürgen Pieper, analytikere Bankhaus Metzler over for Bloomberg News.

Men på trods af det solide regnskab og de lyse fremtidsudsigter er Daimler-aktien slået i bakgear og falder med 1 pct. til 72,80 euro ved 9.30-tiden efter at have været nede at vende ved et fald på 3,1 pct., kort tid efter børsen i Frankfurt åbnede torsdag.