Dagens aktietip - torsdag

Novo fortsætter med at tage markedsandele.

Læs mere
Fold sammen

30. april præsenterede Novo Nordisk et imponerende regnskab for 1. kvartal 2009, der overgik markedets forventninger betragteligt. Omsætningen steg til 12,5 milliarder kroner svarende til en forbedring på 17,8 procent, mens overskuddet efter skat steg til 2,7 milliarder kroner, hvilket er en fremgang på hele 23,8 procent i forhold til 1. kvartal 2008.

Samtidig blev indtjeningsmarginerne forbedret drastisk, illustreret ved at bruttosalgsmarginen steg til 79,9 procent og driftsresultatmarginen steg til 30,3 procent. De tilsvarende tal for 1. kvartal sidste år var henholdsvis 77,3 procent og 26,4 procent. Især salget af de moderne insulinanaloger, herunder Levemir (salgsvækst +42 procent), har været medvirkende til at drive fremgangen.

I slutningen af juni måned løb konkurrenten Sanofi-Aventis ind i uventede problemer med det langtidsvirkende insulinprodukt Lantus, som er en direkte konkurrent til Levemir. Publicerede data fra behandlede patienter har vist en mulig relation til udvikling af kræft, en risiko som ikke er set med konkurrerende langtidsvirkende insuliner, herunder Levemir.

For hele 2009 forventer Novo-ledelsen nu et driftsresultat på 14,6 milliarder kroner mod tidligere forventet 14,7 milliarder kroner primært som følge af, at dollaren er svækket de seneste måneder.

Vores vurdering er dog, at Novo Nordisk vil overgå estimaterne som følge af fortsatte forbedringer i bruttomarginalerne.

Herudover er det realistisk, at Levemir vil nyde godt af de kræftrelaterede problemer, som Sanofi-Aventis er løbet ind i og dermed tage yderligere markedsandele fra Lantus, som årligt sælger for mere end 18 milliarder kroner.

Endeligt forventer vi godkendelse af Victoza på det amerikanske marked senest i 1. halvår 2010, hvilket vil være en betydelig kurs-trigger for aktien. I første omgang vil Novo Nordisk formentlig give en opdatering i forbindelse med halvårsregnskabet 6. august. Vi fastholder vores købsanbefaling.

Aktieugebrevet