Dagens aktietip -torsdag

Danisco skal snart levere varen.

Læs mere
Fold sammen
Danisco har et dårligt ry blandt investorerne, og betragtes af mange som en gumpetung størrelse uden evne til at give aktionærerne et ordentligt afkast. Samtidig har koncernen været en underlig blanding af forskellige forretningsområder, og tilsyneladende konstant i bevægelse, uden at der var en klar plan for retningen. Men nu ser det ud til at blive anderledes.

Med frasalget af Sukkerdivisionen i 2008 er Daniscos vision nu at blive førstevalget globalt, når det gælder industriens biobaserede ingredienser. Mens det er ret nemt at forstå, hvad et sukkerproducerende selskab foretager sig, er det lidt vanskelige er vide, hvad et selskab, som producerer »ingredienser« egentlig laver.

Sminke

Ingredienser er f. eks. den farve, som får et produkt til at se mere attraktivt ud. De enzymer, som får vaskepulver til at virke bedre er også ingredienser, ligesom kunstige sødemidler kommer også ind under kategorien ingredienser.

Samlebetegnelsen »Ingredienser« dækker altså over en bred palette af produkter.

Men i modsætning til sukkerproduktionen er der tale om et marked, som vokser og som ikke er underlagt den samme politiske styring, som gælder for de europæiske sukkerproducenter.

Spørgsmålet er så, om Danisco med 100 pct. fokus på dette område nu endelig vil være i stand til at opfylde aktiemarkedets krav om vækst. Det kan ingen naturligvis vide på forhånd, men et vigtigt forhold i den forbindelse er, at selskabets nye ledelse tydeligt har gjort klart, at man er opmærksom på det forventningspres, som Danisco er under.

Frasalget af sukkerdivisionen er en konsekvens af, at man målrettet forsøger at leve op til aktionærernes krav og ikke lader gamle traditioner styre udviklingen. Vi tror, at Danisco får succes med omstillingen, og når tilliden hertil begynder at melde sig hos investorerne, vil aktiekursen igen begynde at stige.