Dagens Aktietip - tirsdag

Aktietip. BoConcept var positiv læsning til forskel for mange af de andre virksomheder i samme branche.

Halvårsregnskabet 2007/08 fra BoConcept var positiv læsning som afveksling fra de nedjusteringer og bekymringer om fremtiden, en række andre selskaber har leveret den seneste tid.

BoConcept er en dansk møbelkæde, som idag er etableret i 47 lande, og der er foreløbig ingen slinger i valsen med en omsætningsstigning på 19,7 procent i forhold til samme periode i fjor, og et resultat før skat som er steget med 50,4 procent i samme periode.

De seneste års succes for selskabet er specielt imponerende i betragtning af, at selskabet under navnet Denka Holding i 2002/03 noterede et underskud på mere end 50 mio. kr. Men her blev bunden nået, og siden har det været den rene succeshistorie.

Det bemærkes dog i regnskabet, at man i slutningen af 2. kvartal kunne mærke en reduceret købekraft på visse markeder. Men det pointeres samtidig, at kædens brede sammensætning af lande betyder, at omsætningsvæksten ikke vil blive standset af enkelte landes afmatning. Tværtimod forventes væksten for hele året fortsat at ende i intervallet 15-20 procent.

Man kunne frygte, at så stærk en vækst ville øge selskabets gældsætning i urovækkende grad, men sådan er det ikke. Faktisk er BoConcepts korte og lange gæld reduceret i forhold til samme tidspunkt sidste år, og likviditetsoverskuddet fra driften har været mere end tilstrækkeligt til at finansiere både halvårets investeringer, udbyttebetaling samt afdrag på langfristet gæld.

Eneste minus ved denne solstrålehistorie er, at markedet også har læst BoConcepts regnskaber de seneste par år og indarbejdet de store forventninger i kursen.

Med en Price/Earning omkring 20 er BoConcept en forholdsvis dyr aktie, men vi vurderer, at væksten begrunder den høje aktiekurs.

www.aktienyhedsbrevet.dk